Hier vind je meer informatie over persaccreditaties, interviewverzoeken en de (pers)faciliteiten in het AFAS Stadion.

Accreditatie aanvragen

Wil jij als mediavertegenwoordiger bij een thuisduel van AZ aanwezig zijn? Meld je aan via de Nederlandse Sport Pers (NSP) of mail uiterlijk drie werkdagen voor de betreffende wedstrijd je verzoek naar accreditatie@az.nl. Daarna bevestigen we de goedkeuring per e-mail. Voor een accreditatie is een NSP-pas vereist.

Interviewverzoek
Heb jij als mediavertegenwoordiger een interviewverzoek? Mail dan naar pers@az.nl. Vermeld in je e-mail naam, telefoonnummer, medium, verzoek en deadline. Indien mogelijk nemen we vervolgens contact met je op om het interview in te plannen.

Verzoeken voor interviews met spelers, trainer(s) en/of andere medewerkers van AZ en het filmen/fotograferen van trainingen dienen uiterlijk de week voorafgaand aan de week van de verzochte media-activiteit aangevraagd te worden via pers@az.nl. Vervolgens wordt er contact met je opgenomen om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

Persmoment hoofdtrainer
AZ heeft elke laatste werkdag voor een wedstrijd een persmoment met de hoofdtrainer, normaal gesproken op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Clubwatchers en andere mediavertegenwoordigers die in het bezit zijn van een NSP-kaart kunnen zich hiervoor aanmelden.

Faciliteiten

Mixed zone
Na afloop van de wedstrijd hebben de media in de mixed zone van het AFAS Stadion de gelegenheid om spelers vragen over de gespeelde wedstrijd te stellen. Onze persvoorlichter is in de mixed zone aanwezig om aanvragen in ontvangst te nemen.

In de mixed zone staan backdrops. Dit zijn borden en banners met daarop de partners van AZ. Alle (online) televisiemedia dienen hun camera zo op te stellen dat deze backdrops achter de geïnterviewde in beeld zichtbaar zijn.

Persruimte
De Co Adriaanse Persruimte bevindt zich op de begane grond van het AFAS Stadion en is te bereiken via ingang 9. De persruimte biedt vijftig zitplaatsen/werkplekken aan journalisten en fotografen. 

Perstribune
De perstribune bevindt zich op de Victorie-tribune en is eenvoudig te bereiken via de Co Adriaanse Persruimte. De perstribune heeft tachtig plaatsen voor de schrijvende pers.

Internet
In het AFAS Stadion kunt u gebruikmaken van een gratis WiFi-verbinding. De inlogcode wordt verstrekt in de persruimte.

Liveverslag

Via X houden we je tijdens wedstrijden van AZ van de eerste tot de laatste minuut op de hoogte van de verrichtingen op het veld. Daarnaast is het ook mogelijk om bij officiële duels live mee te luisteren via AZ Radio.