Terug naar overzicht

AZ Vrouwen trappen het nieuwe seizoen af tegen Feyenoord

AZ Vrouwen

28.09.2024

ZAANSTAD- De AZ Vrouwen keerden vorig seizoen, na twaalf jaar afwezigheid, terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In hun eerste seizoen eindigden ze op de negende plaats van de twaalf op de ranglijst en mogen zich nu opmaken voor hun tweede seizoen

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen oefenden de AZ Vrouwen tegen onder andere het Duitse FC Köln, ADO Den Haag en FC Utrecht. Aankomende zondag staat de eerste wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie op de planning. De AZ Vrouwen nemen het in een uitwedstrijd op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 29 september om 12:15 uur op Sportcomplex Varkenoord.

WK Onder 20 
Internationaal waren de afgelopen periode een aantal AZ Vrouwen actief op het WK Onder 20 in Colombia. Femke Liefting, Djoeke de Ridder, Kealyn Thomas, Netty Booms en Fieke Kroese kwamen uit voor Nederland. Ze eindigden in de poulefase als tweede in hun groep en kwalificeerden zich voor de play-offs. In de achtste finale wonnen zij knap met 1-2 van Frankrijk, en in de kwartfinale werd Colombia met 3-2 verslagen. Helaas bleek Japan in de halve finale met 2-0 te sterk, en in de strijd om de derde plaats namen ze het op tegen de Verenigde Staten. Nederland moest echter haar meerdere erkennen in de Amerikanen: 2-1. Hierdoor liep Oranje de bronzen medaille mis en eindigde het toernooi op een vierde plaats. AZ-keepster Liefting hield echter wel een prijs over aan het WK, de sluitpost werd uitgeroepen tot beste keepster.


Djoeke de Ridder namens Oranje Onder 20 tegen Argentinië

Buitenspeelster Romaissa Boukakar kwam tijdens het WK Onder 20 uit voor Marokko, helaas waren zij minder succesvol dan de Nederlanders. In de poule met Spanje, de Verenigde Staten en Paraguay eindigden zij op de laatste plaats. 

Romaissa Boukakar namens Marokko Onder 20 tegen Spanje

EK Onder 19 
AZ'ers Jasmijn van Uden en Karlijn Woons speelden namens Nederland op het EK Onder 19 in Litouwen. In de groepsfase werd gelijkgespeeld tegen Duitsland en gewonnen van Spanje en Ierland. Hiermee plaatsten ze zich voor de halve finale, waarin Frankrijk met 2-0 werd verslagen. In de finale bleek Spanje na verlenging met 2-1 te sterk. Karlijn Woons was trefzeker tegen zowel Ierland als Frankrijk.

Karlijn Woons namens Oranje Onder 19 tegen Ierland

Azerion Vrouwen Eredivisie
De AZ Vrouwen starten het nieuwe Azerion Vrouwen Eredivisie-seizoen met een uitduel tegen Feyenoord op zondag 29 september om 12:15 uur. Een week later wordt de eerste thuiswedstijd gespeeld in het AFAS Stadion te Alkmaar, waar Ajax de tegenstander zal zijn. Deze wedstrijd vindt plaats op zondag 6 oktober om 12:15 uur.

Wil jij geen één wedstrijd van de AZ Vrouwen missen? Koop dan hier jouw AZ Vrouwen Seizoenkaart.