Historie

Het AFAS Stadion werd in augustus 2006 geopend als opvolger van de Alkmaarderhout. Bij de opening had het stadion een capaciteit van 17.023 toeschouwers. Het toenmalige DSB Stadion werd geopend met een vriendschappelijke duel tegen het Engelse Arsenal. AZ verloor de wedstrijd met 3–0. Gilberto Silva scoorde het eerste doelpunt in het nieuwe stadion.


Dak

Op 10 augustus 2019 stortte het stadiondak boven de Molenaartribune gedeeltelijk in. AZ kon hierdoor langere tijd niet in eigen stadion spelen en week uit naar het stadion van ADO Den Haag. De eerste wedstrijd die weer in het AFAS stadion werd gespeeld, weliswaar zonder dak, was AZ – Ajax (1-0) op 15 december 2019.

 

Vernieuwd AFAS Stadion

AZ besloot het gehele dak te vernieuwen en ieder facet van de stadionbeleving een boost te geven. Sfeer, akoestiek en comfort zijn enorm geüpgraded. Daarnaast is het aanzicht door de imposante mega truss vernieuwd en de capaciteit verhoogd naar 19.500 toeschouwers.

 

Stadiontour

Ontdek de magie van het AFAS Stadion! Tijdens een negentig minuten durende tour worden deuren geopend die normaal gesloten blijven.

Grand Café Van Gaal, de perfecte locatie

Grand Café Van Gaal is de perfecte locatie voor een koffie-afspraak of lunch met vrienden, familie en zakenrelaties. Zowel op wedstrijddagen als doordeweeks.