Terug naar overzicht

Huldiging CTS spelers van de maand Zekri, Kadyla en Van Dijk

Jeugdopleiding

27.09.2024

ZAANSTAD- Op het AFAS Trainingscomplex werden dinsdagmiddag drie talenten uit de AZ Jeugdopleiding gehuldigd als Speler van de Maand. Milo Kadyla (Onder 16), Rayan Zekri (Onder 17) en Merijn van Dijk (Onder 15) werden niet alleen gehuldigd, maar mochten ook in gesprek met een speler van het eerste elftal. Op basis van hun positie kozen zij voor Jordy Clasie, Ruben van Bommel en Sven Mijnans. De jeugdspelers deelden hun ervaring met AZ Media.

De titel van Speler van de Maand wordt gegeven aan talenten die zowel op het veld als daarbuiten durven uit te blinken, honderd procent inzet tonen, goed trainen en spelen, en altijd bezig zijn om zich te ontwikkelen. Deze onderscheiding is dan ook een bevestiging van hun harde werk en toewijding om hun voetbalkwaliteiten verder te verbeteren.

Zekri: 'Ik heb goede tips gekregen'
Zekri, verkozen tot Speler van de Maand januari 2024, koos voor Ruben van Bommel. "Ik heb veel van hem te leren, vooral zijn variatie en diepgang in het spel," begint Zekri. "Daarnaast heeft Van Bommel veel rendement in zijn spel, iets waar ik ook naar streef." Tijdens het gesprek stelde de jeugdspeler vragen over het verbeteren van zijn diepteloopacties en het omgaan met frustraties tijdens de wedstrijd. "Van Bommel gaf aan dat het maken van afspraken met je teamgenoten cruciaal is om zelf ook beter te presteren. Ik heb er veel goede tips aan overgehouden."



Van Dijk: 'Hij is de voetballer die ik wil zijn'
Voor Van Dijk, Speler van de Maand februari 2024, was Sven Mijnans een logische keuze. "Onze positie op het veld is hetzelfde, en hij is ook het type voetballer dat ik wil zijn," zei Van Dijk. Hij vroeg Mijnans naar zijn voorbereiding voor wedstrijden, hoe hij omgaat met spanning, en wat hij extra doet tijdens trainingen. Mijnans benadrukte dat hard werken en jezelf ontwikkelen, zelfs met talent, essentieel is. Als blijk van waardering gaf Merijn hem een klavertjevier, net zoals hij twee jaar geleden deed bij Tijani Reijnders. "Hopelijk brengt het hem ook geluk!"

Kadyla: 'Iedereen maakt fouten'
Kadyla, die in december 2023 werd gekozen tot Speler van de Maand, ging in gesprek met Jordy Clasie. "Ondanks dat we niet exact op dezelfde positie spelen, kan ik veel van hem leren, vooral op mentaal vlak," vertelde Kadyla. Zijn vragen gingen voornamelijk over de voorbereiding op wedstrijden en hoe Clasie omgaat met het maken van fouten in duels. "Clasie gaf me de tip om me te focussen op het volgende moment na een fout. Iedereen maakt fouten, maar het gaat erom hoe je daarvan leert."