AZ wint voorbereidingsduel van FC Nordsjælland

AZ 1

06.07.2024

DIRKSHORN- AZ boekte zaterdagmiddag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een overtuigende zege op FC Nordsjælland. Op het sportcomplex van VV Dirkshorn was AZ na ruim 120 minuten met 6-1 te sterk voor de ploeg uit Denemarken. De doelpunten aan Alkmaarse zijde kwamen op naam van Ruben van Bommel, Sven Mijnans, Enoch Mastoras, Mees de Wit, Ernest Poku en Myron van Brederode.

Het team van trainer Maarten Martens speelde tegen FC Nordsjælland zijn tweede voorbereidingswedstrijd van het seizoen, nadat eerder het Griekse AEK Athene met 6-0 werd verslagen. Het duel met de Deense tegenstander bestond uit drie helften van 40 minuten.

Vroege treffer
AZ begon sterk aan het duel en zocht direct de aanval. Na slechts zes minuten spelen werd de openingstreffer gemaakt door Ruben van Bommel. Met een schot op de rand van het zestienmetergebied, vond de buitenspeler de korte hoek: 1-0.

Kansen aan beide kanten
Even later was daar opnieuw Van Bommel, ditmaal vanuit een standaardsituatie. De vleugelaanvaller krulde de bal over de muur, maar stuitte op de Deense doelman Andreas Gulstorff. Het eerste wapenfeit van de bezoekers kwam na 24 minuten spelen van Marcus Ingvartsen. De aanvaller kopte op doel en zag zijn inzet terechtkomen in de handen van AZ-keeper Hobie Verhulst.

AZ verdubbeld de voorsprong
Vlak daarna sloegen de Alkmaarders voor de tweede keer toe. Kristijan Belić speelde David Møller Wolfe aan op de flank, waarna de Noor met een voorzet Sven Mijnans vond bij de tweede paal. Mijnans schoot vervolgens de 2-0 tegen de touwen. Met deze stand op het scorebord kwam een einde aan de eerste veertig minuten.

Aansluitingstreffer FC Nordsjælland
In het tweede gedeelte van de wedstrijd werden aan beide kanten verse krachten binnen de lijnen gebracht. Na iets meer dan een uur spelen kwamen de Denen terug in de wedstrijd. FC Nordsjælland-spits Benjamin Nygren kwam aan de bal en maakte de aansluitingstreffer: 2-1. Via invaller Levi Nene waren de bezoekers even later opnieuw gevaarlijk, zijn schot ging echter net naast het doel van Rome-Jayden Owusu-Oduro.

AZ is los
Tijdens de derde helft braken de Alkmaarders compleet door de Deense verdediging heen. In de 88ste minuut luisterde Enoch Mastoras zijn officieuze debuut op met zijn eerste goal voor AZ. Hij schoot raak met een goed schot vanaf de rand van het zestienmetergebied: 3-1. Niet veel later tekende Mees de Wit voor de 4-1 van de wedstrijd. Een goed opgezette aanval werd door de linksback vakkundig afgewerkt. Ook Ernest Poku en de jarige Myron van Brederode wisten zaterdagmiddag nog een doelpunt mee te pakken. Daarme won AZ na iets meer dan 120 minuten spelen met 6-1 van FC Nordsjælland.

AZ - FC Nordsjælland | 6-1
Oefenwedstrijd

Opstelling AZ: Hobie Verhulst (60. Rome-Jayden Owusu-Oduro); Denso Kasius (60. Mees de Wit), Wouter Goes (81. Lewis Schouten), Bruno Martins Indi (41. Maxim Dekker / 81. Alexandre Penetra), David Møller Wolfe (41. Finn Stam / 81 Seiya Maikuma); Kristijan Belić (41. Riechedly Bazoer / 81. Enoch Mastoras), Sven Mijnans (41. Kees Smit / 81. Zico Buurmeester), Peer Koopmeiners (60. Jordy Clasie); Ibrahim Sadiq (60. Ernest Poku), Lequincio Zeefuik (41. Mayckel Lahdo / 81. Jayden Addai), Ruben van Bommel (60. Myron van Brederode).

Opstelling FC Nordsjælland: Andreas Hansen; Peter Ankersen, Kian Hansen, Lucas Hey, Daniel Svensson; Jeppe Tverskov, Rocco Ascone, Sindre Walle Egeli, Marcus Ingvartsen; Conrad Harden, Benjamin Nygren.

Scoreverloop: 6. Van Bommel 1-0, 30. Mijnans 2-0, 63. Nygren 2-1, 88 Mastoras 3-1. 92 De Wit 4-1, 96. Poku 5-1, 99. Van Brederode 6-1.