Terug naar overzicht

Van Brederode op huurbasis naar Fortuna Düsseldorf

AZ 1

30.08.2024

ALKMAAR- Myron van Brederode stapt op huurbasis over naar Fortuna Düsseldorf. De ploeg uit de 2. Bundesliga heeft tevens een optie tot koop bedongen.

De 21-jarige aanvaller maakte zijn debuut in AZ 1 op 15 mei 2022 in de laatste wedstrijd van dat Eredivisieseizoen. Zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht maakte Van Brederode op 7 augustus van hetzelfde jaar. In de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Go Ahead Eagles, tekende hij voor de beslissende 2-0. De buitenspeler en voormalig jeugdspeler, die sinds 2016 voor AZ uitkwam, heeft 84 duels gespeeld in AZ 1 en was negen keer trefzeker. Tevens kwam Van Brederode zes keer uit voor Jong Oranje.

Zinderend
Fortuna Düsseldorf was vorig jaar dichtbij promotie naar het hoogste niveau. Terwijl promotie via de reguliere ranglijst op een haar na gemist werd, kreeg de ploeg een nieuwe kans in de play-offs. Na een zinderend tweeluik met VfL Bochum, werd Fortuna Düsseldorfveroordeeld tot nog een jaar op het tweede niveau nadat zij verslagen werden in de strafschoppenserie.

Fortuna Düsseldorf is het seizoen sterk begonnen en heeft zich met zeven punten in de eerste drie duels direct bij de bovenste plaatsen gevoegd.