Terug naar overzicht

Van Bommel genomineerd voor Johan Cruijff Talent van het Jaar

AZ 1

08.08.2024

ALKMAAR - Ruben van Bommel is door de Eredivisie genomineerd voor Johan Cruijff Talent van het Jaar 2023-2024. De 20-jarige vleugelspeler heeft zich met indrukwekkende prestaties in zijn debuutseizoen bij AZ in de Eredivisie in de schijnwerpers gespeeld.

Ruben van Bommel is één van de vijf genomineerden voor deze prijs. Hij staat in de lijst samen met Johan Bakayoko (PSV), Jorrel Hato (Ajax), Yankuba Minteh (Feyenoord, nu Brighton & Hove Albion FC), en Youri Regeer (FC Twente). De prijs gaat naar de beste speler in de Eredivisie onder de 21 jaar. De spelers worden gekozen op basis van hun prestaties en statistieken, en stemmen van voetballiefhebbers. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de trainers van de Eredivisie en de bondscoach van het Nederlands elftal.

Bijzondere momenten
Van Bommel kwam in de zomer van 2023 over van MVV Maastricht en kende direct een uitstekend debuutseizoen bij AZ in de Eredivisie. Hij scoorde in zijn eerste wedstrijd en speelde in totaal 29 duels, waarin hij zes keer scoorde en één assist gaf. De Limburger maakte ook al zijn doelpunten in het AFAS stadion. Een hoogtepunt was de thuiswedstrijd tegen Ajax op 25 februari, waarin hij twee keer scoorde en AZ uiteindelijk een 2-0 overwinning behaalde.

Speler van het Jaar
Voormalig AZ'er Vangelis Pavlidis maakt eveneens kans om in de prijzen te vallen. De Griekse spits - die deze zomer AZ inruilde voor Benfica - is genomineerd voor Eredivisie Speler van het Jaar 2023-2024. Samen met Pavlidis zijn Dávid Hancko (Feyenoord), Sem Steijn (FC Twente), Luuk de Jong en Joey Veerman (PSV) in de race in deze categorie van de Eredivisie Awards.

Bekendmaking winnaar
Op maandag 2 september wordt tijdens de Eredivisie Awards de winnaar bekendgemaakt. In deze vierde editie van de awardshow worden de belangrijkste prijzen in de Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie uitgereikt in DeFabrique te Utrecht.