AZ Jeugd: Ongeslagen start van het seizoen!

Jeugdopleiding

02.09.2024

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding kende een geweldige start van de competitie. Alle elftallen van de Alkmaarse jeugdopleiding boekten zaterdag een overwinning. Zo versloeg AZ Onder 19 tegenstander Vitesse, won de Onder 17 na een lastig uitduel met 1-2 van Feyenoord en was AZ Onder 14 met 10-0 te sterk voor AFC.

AZ Onder 19 – Vitesse | 4-1 (1-0)
AZ Onder 19 begon het competitieseizoen met een spectaculaire overwinning op Vitesse. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de thuiswedstrijd in 4-1. Lees hier het volledige verslag.

Foto van Renate Plat

Feyenoord – AZ Onder 17 | 1-2 (1-0)
AZ Onder 17 speelde zaterdagmiddag een lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. Op Sportpark Varkenoord wist de ploeg van trainer Tim Roest de wedstrijd, ondanks een vroege achterstand, alsnog met 1-2 te winnen

De eerste grote kans voor de bezoekers deed zich al na een paar minuten voor, maar leverde geen resultaat op. Na een kwartier viel aan de andere kant echter de openingstreffer voor Feyenoord. Een Rotterdamse corner werd niet goed weggewerkt, waarna de bal via AZ-keeper Nick Homan in eigen doel belandde: 1-0. De Alkmaarders lieten zich echter niet uit het veld slaan en creëerden direct een serie kansen.

Na de rust was het binnen twee minuten raak. Massimiliano Frassino tikte de gelijkmaker binnen uit een afgeslagen vrije trap: 1-1. Drie minuten later kwam AZ op voorsprong. Een ingooi vanaf 25 meter van de achterlijn werd snel genomen, waarna Chavarello Hellings een goede assist op Adam Ouaziz gaf. Ouaziz schoot vervolgens de 1-2 binnen. De Alkmaarders moesten de laatste tien minuten nog een aantal kansen van de Rotterdamse ploeg toestaan, maar door sterk verdedigend werk werd de voorsprong vastgehouden en werd een 1-2 overwinning over de streep getrokken.

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quiincy Lede, Rayan Zekri, Yordi van der Velde, Gijs Groot (46. Chavarello Hellings), Luca Scorsolini (46. Massimiliano Frassino), Valentino Promes (64. Rodrigo Promes), Fadil Alimi (46. Derryl Hupsel), Julian Sijbrands (33. Adam Ouaziz).

Scoreverloop: 15. Homan e.d. (1-0), 47. Frassino (1-1), 50. Ouaziz (1-2).

AZ Onder 15 – PSV | 1-0 (0-0)
AZ Onder 15 boekte zaterdagmiddag een knappe 1-0 overwinning op PSV. Na een spannende wedstrijd werd het winnende doelpunt gescoord door Hamid Mohammed Moral Aboutaleb.

Beide partijen begonnen goed aan de wedstrijd en waren dreigend in het zestienmetergebied. Na een kwartier spelen werd PSV voor het eerst echt gevaarlijk, maar AZ-keeper Jaycen Duijker wist de bal uit het doel te houden. Vanaf dat moment kwam de ploeg uit Alkmaar steeds meer onder druk te staan en was Duijker nog tweemaal belangrijk voor zijn team.

Na iets minder dan een halfuur spelen wist de thuisploeg de wedstrijd om te draaien, met dreiging voor het Eindhovense doel via Mawulom Gota-Toudji. In de resterende periode van de eerste helft creëerden de Alkmaarders nog een serie kansen en was Gota-Toudji dichtbij met een schot op de lat.

De tweede helft begon met een botsing tussen de uitgekomen Duijker en de spits van PSV. Dit resulteerde in een rode kaart voor de doelman van AZ, waardoor de ploeg van Sander Veraart verder moest met tien man. De keeper werd vervangen door Sem Stekelenburg, die een paar minuten later direct een goed ingeschoten penalty pakte.

Met nog een kwartier op de klok wist de thuisploeg het duel alsnog te beslissen. Na een goede doorbraak kwam Hamid Mohammad voor het doel en schoot hij de bal knap over de PSV-doelman heen: 1-0. Drie minuten voor tijd kreeg ook PSV-verdediger Ersien Bobson een rode kaart na een overtreding op Giel Kappelhof. Hierdoor werden de laatste minuten van de wedstrijd door beide teams met tien man uitgespeeld en boekte AZ een zwaarbevochten 1-0 overwinning.

Opstelling AZ: Jaycen Duijker (47. Sem Stekelenburg); Christian Goring, Henk Schuit, Manuel Tona, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo; Merijn van dijk, Senna van Elst, Giel Kappelhof; Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 76. Hamid Mohammad (1-0).

AZ Onder 14 – AFC | 10-0 (5-0)
AZ Onder 14 won zaterdagochtend met ruime cijfers van AFC. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde een doelpuntrijke wedstrijd in maar liefst 10-0 voor de ploeg van trainer Nathan Wiener.

De Alkmaarders schoten uit de startblokken met een doelpunt na drie minuten van Aryan Parmar. Even later resulteerde een corner voor AZ, genomen door Jip de Flart, in een grote kans. Musie Mesfun kopte de bal echter net over het Amsterdamse doel.

In de achttiende minuut kwam de bal opnieuw voor het doel van AFC. De Flart wist, nadat keeper Riven Heerland een aantal reddingen had gebracht, de bal alsnog tegen de touwen te schieten: 2-0. Hatim Elfargoussi was eveneens trefzeker. Hij ging de verdediging voorbij en rondde goed af: 3-0. Kort daarna werd het 4-0 via Silvijn van der Does. Met een afstandsschot kreeg hij de bal via de lat tussen de palen achter doelman Heerland. Nog voor rust viel ook een vijfde Alkmaarse treffer. Mesfun bracht de bal voor, waarna Elfargoussi zijn tweede doelpunt van de ochtend maakte.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg door waar het gebleven was, en Bentley Addai tekende op aangeven van Parmar voor de 6-0. Via Luca Boon en Timo van der Schaar werd de voorsprong vervolgens verder uitgebouwd naar 7-0 en 8-0.

Net als Elfargoussi in de eerste helft maakte ook Addai zijn tweede goal van de wedstrijd met een zuivere kopbal: 9-0. Vlak voor tijd kwam AZ op dubbele cijfers, nadat Jay Rosenbaum van dichtbij binnentikte en de stand op 10-0 bepaalde.

Opstelling AZ: Jason Has (54. Elias Resida); Timo van der schaar, Noah Ahannach (40. Dylan Nsemi), Luca Boon, Jip de Flart (45. Haitem el Ghouch); Nino dos Santos Henriques (40. Jay Rosenbaum), Hatim Elfargoussi; Musie Mesfun, Silvijn van der Does (45. Ian Shaibu), Aryan Parmar (54. Valentijn van Thiel), Bentley Addai.

Scoreverloop: 3. Parmar (1-0), 12. De Flart (2-0), 28. Elfargoussi (3-0), 30. Van der Does (4-0), 35. Elfargoussi (5-0), 36. Addai (6-0), 40. Boon (7-0). 42. Van der Schaar (8-0), 45. Addai (9-0), 70. Rosenbaum (10-0).

Vitesse – AZ Onder 13 | 1-6 (0-3)
AZ Onder 13 behaalde zaterdagmiddag een ruime uitzege op Vitesse. Op het Nationaal Sportcentrum Papendal waren de Alkmaarders met 1-6 te sterk voor de thuisploeg.

AZ kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong met een doelpunt na acht minuten van Iwaynitchiyo Asebeh. Niet veel later volgde er nog een tweede treffer van Asebeh: 0-2. Nog voor het einde van de eerste helft werd het ook nog 0-3 via Defaino Burke na een goede pass van Kevin Weczera.

Aan het begin van de tweede helft was het opnieuw raak. Op aangeven van Chevaino Kamperveen maakte Asebeh zijn hattrick compleet: 0-4. Met doelpunten van De'Vaughn Hansen en Elijah Ikedia kwamen de bezoekers zelfs op een 0-6 voorsprong. In de slotfase was ook tegenstander Vitesse nog trefzeker en daarmee eindigde het duel in 1-6.

Selectie AZ: Eray Akkaya, Iwaynitchiyo Asebeh, Defaino Burke, Tom de Koning, Willem den Heten Florian Diddens, Luke Duin, De'Vaughn Hansen, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Milan Jonk, Daniel Jonker, Chevaino Kamperveen, Nuri Kose, Jackson Lautenschutz, Milan Machielse, Julien Molenaar, Nathan Nash, Kyandro Noslin, Sam van Wijk, Kevin Weczera, Twan Wijnker.

Scoreverloop: 8. Asebeh (0-1), 13. Asebeh (0-2), 29. Burke (0-3), 40. Asebeh (0-4), 54. Hansen (0-5), 65. Ikedia (0-6), 65. Vitesse (1-6).

AZ Onder 12 - FC Utrecht | 7-6
AZ Onder 12 werd zaterdag opgesplitst in twee groepen. Eén van de groepen reisde af naar het Enter Vooruit Toernooi op het Sportpark De Werf in Enter. De andere groep wachtte een competitiewedstrijd tegen FC Utrecht op het AFAS Trainingscomplex.

Op het zonovergoten sportpark van v.v. Enter Vooruit, verschenen 's ochtends rond acht uur al de eerste internationale kentekens. Teams uit Duitsland, België, Denemarken, Finland en zelfs Malta kwamen één voor één aan voor hun deelname aan het Ten Brinke Internationale jeugdtoernooi voor spelers onder de twaalf jaar. Ook Nederlandse clubs zoals PSV, Ajax, AZ en de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo waren vroeg vertrokken om aanwezig te zijn op de vijfde editie van dit toernooi.

AZ Onder 12 en het Maltese Malta IF wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale. In deze finale was AZ gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam het ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Dit enige doelpunt bleek voldoende voor de Alkmaarse ploeg om voor de tweede keer op rij het toernooi te winnen.

Het andere deel van de Onder 12-selectie wist eveneens een goede prestatie neer te zetten. Na vier blokken van twintig minuten spelen, werd met 7-6 gewonnen van FC Utrecht. AZ.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.

FC Volendam – AZ Onder 11 | 5-11
AZ Onder 11 boekte zaterdag een uitoverwinning op FC Volendam. Op het Trifium Sportpark eindigde de confrontatie in een 5-11 overwinning. Voor de Alkmaarse ploeg was dit de eerste competitiewedstrijd van het seizoen en voor veel spelers uit het team betekende dit het begin van een mooi avontuur in de jeugdopleiding van AZ.

Selectie AZ: Luca Meijer, Abdelghafour Ait Ichou, Dean Lust, Boaz Maubach, Jérmairo Zeefuik, Mohamed Bouziane, Andrew Thörig, Guy Bruinsma, Tobias de Hart, Dani Rosendahl, Sami Ben Ali, Jeremaih Smits, Lux Briel, Zendé Dihalu, Tijn Nuijens, Jaxx Vreeken, Ishai Koekkoek, Tamir Aljaouhari, Caio Cloos, Semih Bora , Lucai Goossens, Alexander van Beek, Jordi van Scheijen.