Wie, Wat, Waar: Voormalig AZ'ers in het buitenland

Laatste Nieuws

02.09.2024

ALKMAAR- In Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ'ers in het buitenland. Met deze week Yukinari Sugawara, Teun Koopmeiners, Dani de Wit en Kenzo Goudmijn.

Ook deze week zijn er weer een aantal oud-AZ'ers die in actie kwamen in het buitenland. Zo scoorde Yukinari Sugawara zijn eerste goal voor Southampton, mochten twee spelers hun debuut maken en wist Kenzo Goudmijn de voorsprongtreffer van Derby County te maken.

Eerste Premier League-goal

Yukinari Sugawara speelde afgelopen zaterdag zijn derde Premier League-wedstrijd in dienst van zijn nieuwe club Southampton. The Saints stonden tot diep in de blessuretijd met 3-0 achter tegen Brentford toen de Japanner nog een eretreffer wist te maken. De bal werd in het zestienmetergebied door Adam Lallana terug gekopt naar Sugawara, die de bal in één keer met zijn linkerbeen langs de keeper schoot en de score op 3-1 zette. Hiermee maakte Sugawara zijn eerste Premier League-goal en was de eindstand van dat duel bepaald.

Dubbel debuut
Vorige week maakte Teun Koopmeiners de overstap van Atalanta Bergamo naar topclub Juventus. Dit weekend zat hij meteen bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen AS Roma en na rust mocht de middenvelder uit Castricum zijn debuut maken voor de Italiaanse grootmacht. De Oranje-international deed de gehele tweede helft tegen AS Roma mee en leverde aanvallend en verdedigend zijn bijdrage, maar gescoord werd er niet in de topper: 0-0.

Ook Dani de Wit maakte dit weekend zijn debuut voor zijn nieuwe club. De middenvelder stapte afgelopen zomer transfervrij over van AZ naar het Duitse VFL Bochum, waar ook Myron Boadu actief is. Afgelopen zaterdag werd De Wit voor het eerst geselecteerd en maakte hij direct zijn basisdebuut, waarbij hij de volledige negentig minuten speelde. De wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach eindigde in een 0-2 nederlaag.

Eerste treffer Goudmijn
In speelronde vier van de Championship won Kenzo Goudmijn met zijn nieuwe club, Derby County, met 3-0 overtuigend van Bristol City. Goudmijn verliet AZ afgelopen zomer voor The Rams, waar hij sindsdien kan rekenen op een basisplaats. In het duel met Bristol City was de jeugdexponent van AZ voor het eerst trefzeker, hij schoot van buiten de zestien snoeihard de 1-0 binnen.