Terug naar overzicht

Wernbloom: 'Heb hier veel goede herinneringen'

AZ Exclusive

Video's

24.09.2024

ALKMAAR- Pontus Wernbloom keerde onlangs terug in Alkmaar voor de Europese ontmoeting tussen AZ en IF Elfsborg. De Zweed sprak over zijn tijd bij AZ, zijn herinneringen aan de club en zijn verwachtingen van de wedstrijd tegen de tegenstander uit Zweden.

Wernbloom maakte in 2009 de overstap naar AZ na een succesvolle periode bij IFK Göteborg, waar hij de Zweedse landstitel en beker won. Bij AZ speelde de middenvelder 67 Eredivisiewedstrijden en scoorde hij zeven keer, voordat hij verderging naar clubs in Rusland en Griekenland. Ondanks zijn internationale carrière heeft Wernbloom altijd een sterke band met AZ behouden.

Terugblik op AZ
Wernbloom kijkt met veel plezier terug op zijn tijd in Alkmaar. “Het was een geweldige periode. Toen ik kwam, waren ze net kampioen geworden en speelden ze fantastisch voetbal. Ik heb veel geleerd van coaches als Dick Advocaat en Martin Haar, die me een heel nieuw perspectief op het spel gaven. Een van mijn mooiste herinneringen is een late goal tegen Ajax, die veel betekende voor de fans en het team,” aldus de Zweed.

AZ tegen IF Elfsborg
Nu AZ het opneemt tegen IF Elfsborg in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League, sprak Wernbloom over de Zweedse tegenstander. “Elfsborg is een sterk team met een solide verdediging. Ze spelen vaak met vijf man achterin en zijn gevaarlijk in de counter. AZ zal thuis favoriet zijn, maar het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden.” Wernbloom wees ook op de nauwe banden tussen beide clubs, waaronder die van Jesper Karlsson, die eerder voor Elfsborg uitkwam. "Op een goede dag kan Elfsborg voor verrassingen zorgen, maar ik verwacht dat AZ de drie punten pakt."

Europa League op TV
Vanaf het nieuwe seizoen 2024-2025 is het UEFA Europees voetbal voor iedereen alleen te zien bij Ziggo Sport. Zit je al bij Ziggo? Dan kijk je Europees voetbal op kanaal 14, waar alle wedstrijden van Nederlandse clubs worden uitgezonden. Wil je alle Europese wedstrijden kunnen zien? Kies dan voor het extra zenderpakket Ziggo Sport Totaal. 

Heb jij nog geen kaartje, maar wil je er woensdagavond wel graag bij zijn? Bestel jouw tickets dan hier!

KRIJG GRATIS TOEGANG

  • 10% kortingsvoucher webshop (nieuw account)
  • Exclusieve content
  • Exclusieve winacties