Terug naar overzicht

Pavlidis krijgt Willy van der Kuijlen-trofee uitgereikt

AZ 1

03.09.2024

UTRECHT- Vangelis Pavlidis nam maandagavond de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst. Tijdens de jaarlijkse Eredivisie Awards werd de trofee uitgereikt aan de topscorer van de Eredivisie van het seizoen 2024-2025. De Griekse aanvaller eindigde met 29 doelpunten op een gedeelde eerste plek, samen met PSV'er Luuk de Jong. Huidig AZ-speler Ruben van Bommel was genomineerd voor de prijs Johan Cruijff Talent van het Jaar, net als AZ Vrouwen-voetbalsters Femke Liefting en Floor Spaan.

Tijdens de Eredivisie Awards in DeFabrique te Utrecht ontvingen spelers, oud-spelers en clubs persoonlijke onderscheidingen naar aanleiding van hun prestaties in het Eredivisie-seizoen 2023-2024.

Willy van der Kuijlen-trofee voor Pavlidis

Zowel ex-AZ'er Pavlidis als PSV-speler De Jong mochten maandagavond de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst nemen. De aanvallers gingen vorig seizoen een spannende strijd aan om de topscorerstitel en eindigden op een gedeelde eerste plek.

Pavlidis speelde vorig seizoen alle 34 competitiewedstrijden en maakte maar liefst 29 doelpunten voor AZ in de Eredivisie, evenveel als Luuk de Jong, die ook 34 wedstrijden speelde voor PSV. Hiermee delen de twee centrumspitsen de topscorerstitel van het seizoen 2023-2024. Pavlidis schreef afgelopen seizoen ook nog eens geschiedenis door in de eerste tien speelrondes elke Eredivisiewedstrijd te scoren.

Na Kees Kist (twee keer), Mounir El Hamdaoui, Vincent Janssen en Alireza Jahanbakhsh werd vorig seizoen voor de zesde keer een AZ-speler de topscorer van de Eredivisie. Alleen Kees Kist scoorde vaker dan Pavlidis, met 34 doelpunten in 1978-1979 en 29 goals in 1981-1982. 

 

 

Pavlidis grijpt naast Eredivisie Speler van Het Jaar
Naast de Willy van der Kuijlen-trofee maakte de Griekse spits ook kans op de titel Eredivisie Speler van het Jaar 2023-2024. De andere genomineerden waren:
Dávid Hancko (Feyenoord), Luuk de Jong (PSV), Sem Steijn (FC Twente) en Joey Veerman (PSV). De prijs werd gewonnen door De Jong. 

Geen Van Bommel, maar Bakayoko

AZ'er Ruben van Bommel was ook aanwezig tijdens de Eredivisie Awards. Hij maakte kans op de prijs Johan Cruijff Talent van het Jaar. Naast de linksbuiten van AZ waren Johan Bakayoko (PSV), Jorrel Hato (Ajax), Yankuba Minteh (Feyenoord) en Youri Regeer (FC Twente) eveneens genomineerd. De titel werd uiteindelijk gewonnen door Bakayoko.

Genomineerden Liefting en Spaan
Femke Liefting en Floor Spaan waren, net als Van Bommel, genomineerd voor de prijs Johan Cruijff Talent van het Jaar. Zij concurreerden met Charlotte Hulst (Fortuna Sittard), Lobke Loonen (ADO Den Haag) en Lily Yohannes (Ajax), maar grepen net als Van Bommel naast de prijs. Ajax-speelster Yohannes werd als winnares aangewezen.



Overzicht prijswinnaars Eredivisie Awards:
Speler van het Jaar: Luuk de Jong
Talent van het Jaar: Johan Bakayoko
Willy van der Kuijlen-trofee: Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis
Doelpunt van het Jaar: Igor Paixão
Eredivisie Oeuvre Award: Edwin van der Sar
Speelster van het Jaar: Tessa Wullaert
Talent van het Jaar Vrouwen: Lily Yohannes
Voetbal Geeft Prijs: Excelsior