Terug naar overzicht

Jong AZ neemt het op tegen Jong Ajax in Noord-Hollandse derby

Jong AZ

16.09.2024

ZAANSTAD- Jong AZ reist in speelronde vijf van de Keuken Kampioen Divisie af naar Amsterdam voor het duel met Jong Ajax. De aftrap van de Noord-Hollandse derby vindt plaats op dinsdag 17 september om 20:00 uur op Sportpark De Toekomst.

Door de interlandperiode van een week geleden overlappen speelronde vijf en zes van de Keuken Kampioen Divisie met elkaar. Anderhalve week geleden werden er al twee wedstrijden in speelronde vijf afgewerkt, afgelopen vrijdag werden alle wedstrijden van speelronde zes afgewerkt, en deze week worden de resterende acht wedstrijden van speelronde vijf gespeeld. 

Nipte nederlaag 
Jong AZ kwam afgelopen vrijdag voor de eerste keer ooit in actie tegen Vitesse. Het duel eindigde in een 0-1 nederlaag. In de slotfase leek het via invaller Anthony Smits nog bijna 1-1 te worden. De aanvaller tikte de bal langs doelman Tom Bramel, maar net naast het Arnhemse doel. Hierdoor is de ploeg van Hoofdtrainer Leeroy Echteld gezakt naar plek elf op de ranglijst. Er werden tot dusver zeven punten gehaald in vijf wedstrijden.  

Eén puntje meer 
De beloftenploeg uit Amsterdam wist één punt meer te halen dan de Alkmaarders en staan momenteel op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax wist twee keer de drie punten veilig te stellen, speelde twee keer gelijk en één keer gingen de Amsterdammers met lege handen naar huis.  

Onderlinge confrontaties  
De twee beloftenploegen troffen elkaar dertien keer eerder in de Keuken Kampioen Divisie. AZ trok zeven keer aan het langste eind, er werd drie keer gelijk gespeeld en drie keer verloren. De afgelopen drie confrontaties werden allemaal gewonnen door de ploeg uit Alkmaar. De laatste keer dat Jong AZ en Jong Ajax tegenover elkaar stonden, werd er met 1-4 gewonnen. De doelpunten namens de Alkmaarders werden gemaakt door Finn Stam, Ricuenio Kewal, Jurre van Aken en Damienus Reverson.    

Vorige editie Jong Ajax - Jong AZ: Finn Stam viert de 0-1 met zijn teamgenoten

Arbitrage 
De wedstrijd van dinsdag staat onder leiding van scheidsrechter Wouter Wiersma. Hij zal worden bijgestaan door assistent-scheidsrechters Michael Rasch en Max Wolfkamp. De vierde official bij dit duel is Youri Kuipers. 

Live te volgen 
De wedstrijd is te volgen via een liveverslag op het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ Jeugd en op ESPN 3, waar later ook de hoogtepunten te zien zijn. 

De Graafschap 
Na de Noord-Hollandse derby neemt Jong AZ het op tegen De Graafschap op het AFAS Trainingscomplex. De wedstrijd wordt gespeeld op maandag 23 september en begint om 20:00 uur. Koop hier je tickets! 

Volledig programma Keuken Kampioen Divisie speelronde 5: 

Vrijdag 6 september: 
De Graafschap – FC Eindhoven 2-0 

Zondag 8 september: 
SC Telstar – MVV Maastricht 4-0 

Maandag 16 september: 
Excelsior Rotterdam – VVV-Venlo 
FC Emmen – Vitesse 
Helmond Sport – TOP Oss 
Jong Utrecht – FC Den Bosch 
Jong PSV – ADO Den Haag 
SC Cambuur – Roda JC 

Dinsdag 17 september: 
FC Volendam – FC Dordrecht  
Jong Ajax – Jong AZ