Terug naar overzicht

Jong AZ lijdt puntverlies tegen Vitesse

Jong AZ

13.09.2024

ZAANSTAD- Het eerste officiële treffen ooit tussen Jong AZ en Vitesse eindigde vrijdagavond in een 0-1 overwinning voor de Arnhemmers. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Miliano Jonathans.

De Alkmaarse beloftenploeg kwam voor de interlandperiode voor het laatst in actie tegen SC Telstar. In Velsen-Zuid eindigde die wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Hoofdtrainer Leeroy Echteld voerde een aantal wijzigingen door: Daniël Virginio Deen, Misha Engel, Kees Smit, Ernest Poku en Lequincio Zeefuik begonnen allemaal in de basis.

Terugkeer John van den Brom
Het duel van vrijdagavond was een bijzondere voor de hoofdtrainer van de bezoekers: John van den Brom. De 57-jarige oefenmeester was van 2014 tot en met 2019 eindverantwoordelijke bij AZ. Van den Brom werd met 216 wedstrijden in die periode de langstzittende trainer in de clubgeschiedenis van de ploeg uit Alkmaar.

Aftastende eerste helft
Tijdens het eerste bedrijf konden beide ploegen maar weinig grote kansen noteren. Een kopbal van Andy Visser belandde net naast het doel van Virginio Deen, terwijl een schot van Poku rakelings naast de goal van Tom Bramel ging. Het venijn zat hem in de eerste helft echter in de staart. Op slag van rust kreeg Jorn Berkhout een goede kopkans, na een vrije trap van Ro-Zangelo Daal. Daarna waren het Zeefuik en Poku met twee kansrijke schoten.

Voorsprong voor Vitesse
De openingstreffer kwam op het AFAS Trainingscomplex van Vitesse. Tien minuten na rust was het Miliano Jonathans die met een afstandsschot scoorde. Na een dribbel op het middenveld, vloog zijn schot richting de linkerbovenhoek en bleek onhoudbaar voor Daniël Virginio Deen: 0-1.

In de slotfase dichtbij de 1-1
Het antwoord van de thuisploeg leek niet lang op zich te laten wachten. Na een mooie actie van buitenspeler Daal ging zijn messcherpe voorzet gevaarlijk voor het doel van de bezoekers langs. Zowel Kwakman als Zeefuik konden de bal niet bereiken. In de slotfase was AZ toch erg dichtbij de gelijkmaker. Invaller Anthony Smits brak door na een geweldige pass van Smit. De aanvaller tikte de bal langs doelman Bramel, maar ook naast het Arnhemse doel. Hierdoor bleef de gelijkmaker uit en eindigde het duel in 0-1.

Volgende wedstrijd
Jong AZ speelt komende dinsdag 17 september alweer het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie. Het reist dan af naar Amsterdam voor de confrontatie met Jong Ajax.