Terug naar overzicht

G-team AZ te gast bij 'Pauls Social Club'

Foundation

09.09.2024

AMSTERDAM- Het G-team van AZ was afgelopen zaterdag te gast bij het TV-programma 'Pauls Social Club', dat gepresenteerd wordt door Paul de Leeuw. Dit programma is gemaakt met én door mensen met een verstandelijke beperking en wordt uitgezonden op NPO 1.

In het kader van de wedstrijd Nederland - Bosnië en Herzegovina waren de spelers en assistent-trainers van het G-team van AZ uitgenodigd bij het programma van Paul de Leeuw. Tijdens dit programma werd de wedstrijd van het Oranje-team vooraf besproken samen met Suse van Kleef, voetbalcommentator bij de NOS. Zo bespraken ze wie volgens hen opgesteld moest worden en gaven ze hun voorspelling voor het duel met de Bosniërs.  

'Voelt als familie'
Naast dat er 'geklept' werd over het Nederlands Elftal, vertelden twee spelers en de assistent-trainers van het Alkmaarse G-team over hun persoonlijke ervaringen met het team en de club. Assistent-trainer Daan vertelde emotioneel over zijn vader en vriend, die hij allebei heeft verloren. Daan vertelde hoe blij hij is dat hij zich nu mag inzetten voor AZ, de club waar zijn vader ook enorm fan van was. "AZ en de Wonderboys voelen echt als familie", vertelde hij geëmotioneerd. 


 

De andere assistent-trainer, José, vertelde trots over haar taken bij het G-team van AZ. Ze helpt coach Madeleine met alle spullen die nodig zijn voor de wedstrijd, geeft aanbevelingen over de opstelling van het team en helpt bij het strikken van de veters van spelers. Vasco en Bente, spelers van het G-team, spraken over hun grote voorbeelden in het voetbal. Vasco noemde Teun Koopmeiners, aangezien hij trots vertelde dat hij ook familie is van de broertjes Koopmeiners. Bente gaf aan dat Virgil van Dijk haar grote inspiratiebron is binnen het voetbal.

Na de verschillende verhalen van het Alkmaarse elftal werd de avond feestelijk afgesloten met Frans Bauer. De zanger klom op tafel en met alle aanwezigen bouwde hij een feestje op zijn nummer 'De Chinees'.

Terugkijken
Heb jij de aflevering gemist en wil je deze graag terugkijken? De aflevering is terug te zien op NPO Start.