Terug naar overzicht

Erehuldiging voor Kees Kist

Laatste Nieuws

14.09.2024

ALKMAAR- De vernieuwde Kees Kist Lounge werd voor aanvang van de wedstrijd AZ – sc Heerenveen geopend door AZ-legende Kees Kist zelf. Ook was de burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten, aanwezig om de oud-speler persoonlijk een ere-signe te overhandigen.

Afgelopen zomer is er hard gewerkt aan de Kees Kist Lounge, die vernoemd is naar Nederlands eerste Gouden Schoenwinnaar en de all-time topscorer van AZ: Kees Kist. De lounge heeft een frisse en moderne uitstraling gekregen. Hier kan de trots van de regio op een luxe manier worden aangemoedigd, worden genetwerkt, een borrel gedronken worden met zakenrelaties en worden genoten van live entertainment na de wedstrijd. 

Openingsschot
De avond werd geopend door stadionspeaker Mark Admiraal. Samen met Kees Kist dook hij terug in de tijd naar toen Kist zelf bij AZ speelde. Voordat de oud-AZ'er naar Alkmaar verhuisde, speelde hij bij sc Heerenveen, tegenstander van dienst zaterdagavond. Kist mocht daarna de naar hem vernoemde lounge openen met een schot op doel zoals hij dat vroeger ook deed. En natuurlijk schoot hij raak!

Ere-signe
Burgemeester van Alkmaar was eveneens aanwezig op deze avond. Anja Schouten had namelijk een verrassing voor de oud-voetballer. Ze begon haar speech met het bedanken van Kist. "Niet alleen in het veld was je groot, maar ook daar buiten. En tot op heden. Je doet ontzettend veel vrijwilligerswerk. Je vervult wensen voor terminaal zieke mensen door bij ze op bezoek te gaan. Je ondersteunt het G-team en je werkt mee aan het project Voetbalmaatjes, waarbij mensen die eenzaam zijn, samen met een maatje genieten van het voetbal. Je bent een geweldige ambassadeur voor AZ en voor Alkmaar. En daarom wil ik je vandaag op deze juiste plaats en juiste tijd bedanken met een gouden ere-signe van de stad Alkmaar."

Kees Kist: 'Dit had ik nooit verwacht!' 
Kist was overrompeld met deze ere-signe en duidelijk ontroerd. "Dit had ik nooit verwacht toen ik vanavond hier naartoe kwam. Ik voel me vereerd om mezelf ere-burger van Alkmaar te mogen noemen. En als je dat dan op een avond mag doen zoals deze, dan is dat helemaal mooi." Ook vertelde Kist dat hij erg blij is met het nieuwe uiterlijk van de lounge. "Als je kijkt naar de vloer, de bar, alles klopt gewoon nu. En dit is naar mij vernoemd. Ik kan het bijna niet geloven."