Terug naar overzicht

Coaches on Tour: Een geslaagde voetbaldag in Wormer

Video's

13.09.2024

WORMER- Het complex van WSV ’30 in Wormer was afgelopen woensdag het toneel een nieuwe editie van Coaches on Tour. Een initiatief om de werelden van het betaald voetbal en het G-voetbal bij elkaar te brengen, met veel lachende gezichten tot gevolg.

Coaches on Tour is een jaarlijks initiatief van Coaches Betaald Voetbal, de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV). Op zes locaties in het land verdedigden voetballers en voetbalsters met een beperking de kleuren van clubs uit het Nederlands betaald voetbal, langs de lijn gecoacht door trainers uit het profvoetbal.

Martens en De Vogel aanwezig
De Alkmaarders waren dit jaar dus te gast in Wormer. Daar werden zij onder meer vertegenwoordigd door AZ-hoofdtrainer Maarten Martens en AZ Vrouwen-hoofdtrainer Wouter de Vogel, die beiden een AZ-team onder hun hoede kregen en geflankeerd werden door een van hun stafleden.

Doelpunten en plezier
In totaal streden er acht teams om de winst in Noord-Holland en waren er naast AZ afvaardigingen van Ajax, Almere City, FC Volendam en Telstar. Ook werd er gestreden om een penaltybokaal, die door één van de AZ teams in de wacht werd gesleept. Al met al kan worden teruggekeken op een geslaagde en leerzame voetbaldag met een hoop mooie goals en blije gezichten als resultaat.