AZ Onder 19 speelt gelijk in Utrecht na doelpuntrijke tweede helft

Jeugdopleiding

22.09.2024

UTRECHT- AZ Onder 19 hield zaterdagmiddag één punt over aan het uitduel met FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch resulteerde een doelpuntrijke tweede helft uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel.

De Alkmaarse ploeg, onder leiding van trainer Michael van Zijtveld, speelde zaterdagmiddag zijn derde competitieduel van het nieuwe seizoen. In de openingswedstrijd werd het Arnhemse Vitesse met 4-1 verslagen, waarna later een 4-6 zege op Sparta Rotterdam werd behaald.

Openingstreffer vlak voor rust
Op Sportcomplex Zoudenbalch duurde het lang voordat de eerste treffer viel. Beide ploegen leken de kleedkamers op te zoeken met een 0-0 stand, maar vlak voor rust opende Yoël van den Ban de score namens de bezoekers: 0-1. Hiermee maakte de spits zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Goals aan beide kanten
AZ kon de voorsprong niet lang vasthouden. Aan het begin van de tweede helft zorgde een eigen doelpunt van verdediger Kevin van Ouytsel namelijk voor de 1-1. Het antwoord van de Alkmaarders liet echter niet lang op zich wachten: met een goal van buitenspeler Wassim Bouziane in de 54e minuut bracht hij zijn ploeg opnieuw op voorsprong, 1-2.

Opnieuw een eigen doelpunt
Na iets meer dan een uur spelen viel ook aan Utrechtse kant een eigen doelpunt. Aanvoerder Torben Bos was de ongelukkige en zette AZ op 1-3. Een marge van twee goals bood echter geen garantie op een overwinning, zeker niet toen Viggo Plantinga een kwartier voor tijd namens de thuisploeg de aansluitingstreffer maakte: 2-3.

Utrecht weer op gelijke hoogte
Vlak daarna kwamen de Utrechters voor de tweede keer op gelijke hoogte, ditmaal via Shedrach Ebite. In de resterende twaalf minuten kwamen er geen doelpunten meer bij, waardoor de vijf goals in de tweede helft uiteindelijk zorgden voor een 3-3 gelijkspel.

FC Utrecht - AZ Onder 19 | 3-3 (0-1)
Landelijke competitie Divisie 1

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Kevin van Ouytsel, Jeen Haanstra, Saviola Saffoe; Kasper Boogaard, Tómas Johannessen (72. Gabriel Jongens), Bohdan Budko; Jasper Hartog, Yoël van den Ban (76. Melle Roede), Wassim Bouziane (85. Kiani Inge).

Scoreverloop: 45. Van den Ban (0-1), 50. Van Ouytsel (e.d.) (1-1), 54. Bouziane (1-2), 62. Bos (e.d.) (1-3), 75. Plantinga (2-3), 78. Ebite (3-3).