AZ Onder 19 en Feyenoord houden elkaar in evenwicht

Jeugdopleiding

30.09.2024

ZAANSTAD- AZ Onder 19 speelde afgelopen zaterdagmiddag tegen Feyenoord. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de confrontatie in een 1-1 gelijkspel.

De ploeg van trainer Michael van Zijtveld speelde zaterdagmiddag zijn vierde wedstrijd van de competitie tegen Feyenoord. Eerder werd er gewonnen van Vitesse en Sparta Rotterdam en werd er gelijk gespeeld tegen FC Utrecht.

Eerste helft in evenwicht
De wedstrijd begon meteen met gevaar van beide ploegen. De eerste Alkmaarse kans was voor Yoël van den Ban; de aanvaller schoot op doel, maar de bal ging net naast de linkerpaal van het Rotterdamse doel. In de minuten die volgden creëerden zowel AZ als Feyenoord kansen. Zo probeerde aan de Alkmaarse kant Saviola Saffoe het op aangeven van Wassim Bouziane en kreeg aan de andere kant Ayoub Ouarghi de kans om uit een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied raak te schieten. Zijn inzet ging echter net langs de rechter paal van het doel waardoor een doelpunt uit bleef.

Foto van Renate Plat.

Twee snelle treffers vlak voor rust
Het leek erop dat de teams de kleedkamer mochten opzoeken met dezelfde stand zoals de wedstrijd begon. Niets bleek uiteindelijk minder waar, één minuut voor tijd gaf Van den Ban een pass door het midden van de Rotterdamse verdediging op Bohdan Budko, die daar wel raad mee wist en de bal hard over keeper Ismail Ka tegen het net schoot: 1-0! Feyenoord reageerde echter snel op het doelpunt en niet meer dan een minuut later maakte zij al de gelijkmaker. Een aanval van de Rotterdammers werd eerst tegengehouden door doelman Kiyani Zeggen, maar hij liet de bal los waardoor Zepiquendo Redmond de bal alsnog over de doellijn wist te tikken. Zo gingen zij de rust in met een 1-1 tussenstand.

Gevaar van de Rotterdammers
Na rust was het AZ dat als eerste het doel van Feyenoord opzocht, de inzet van Bouziane ging over en niet veel later volgde een kans van Tómas Johannessen die op de keeper stuitte. Daarna nam Feyenoord het heft in eigen handen en domineerden zij de wedstrijd. Zij speelden onder andere kansen bij elkaar via Ouarghi, die op de lat schoot en een vrije trap in de muur zag belanden. De wedstrijd werd afgesloten met een belangrijke redding van Zeggen. De doelman wist de bal, die de Rotterdammers op doel schoten, tegen te houden. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Bekijk hieronder de highlights van de wedstrijd:

AZ Onder 19 - Feyenoord | 1-1 (1-1)
Landelijke competitie Divisie 1

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen, Jesper Zwart, Jahlil Lioe-Anjie (70. Kevin van Ouytsel), Jeen Haanstra, Saviola Saffoe, Kasper Boogaard, Jasper Hartog (84. Deacon van der Klaauw), Bohdan Budko (70. Julian Oerip), Yoël van den Ban, Tómas Johannessen (75. Kiani Inge), Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 44. Budko (1-0), 45+1. Redmond (1-1).