Terug naar overzicht

AZ Onder 19 buigt achterstand om in spectaculair uitduel

Jeugdopleiding

15.09.2024

ROTTERDAM- AZ Onder 19 boekte zaterdagmiddag een knappe uitzege op Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld keek na 45 minuten spelen tegen een 3-1 achterstand aan, maar was in de tweede helft maar liefst vijf keer trefzeker en behaalde na negentig minuten een 4-6 overwinning.

Voor AZ Onder 19 was de confrontatie met Sparta Rotterdam pas de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. In de openingswedstrijd werd tegenstander Vitesse op overtuigende wijze met 4-1 verslagen. Wassim Bouziane, Deacon van de Klaauw, Tómas Johannessen en Kiani Inge waren in die wedstrijd trefzeker namens de Alkmaarders.

Ruime achterstand
Het duel met Sparta Rotterdam kende voor AZ niet het gewenste begin. Op Sportcomplex Nieuw Terbregge kwamen de Alkmaarders na een kwartier spelen namelijk op achterstand. De openingstreffer werd gemaakt door rechtervleugelverdediger Djimiro Pietersz. Even later maakte de thuisploeg ook de 2-0 via Angelo Kamperveen. Na een half uur spelen werd het zelfs 3-0, toen aanvaller Egeron Gorisson trefzeker was.

Alkmaarse comeback
Vlak voor rust kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd en kwam de eerste Alkmaarse treffer op naam van Kasper Boogaard: 3-1. In de tweede helft bouwde AZ voort op het einde van de eerste helft en kwam de aansluitingstreffer van Bouziane: 3-2. Na iets minder dan een uur spelen waren de bezoekers weer helemaal terug in de wedstrijd, nadat de IJslander Johannessen de gelijkmaker tegen de touwen schoot: 3-3.

Goals aan beide kanten
Ondanks de twee tegentreffers kort na elkaar lieten de Rotterdammers zich niet uit het veld slaan, en het was opnieuw Gorisson die namens Sparta de voorsprong herstelde: 4-3. AZ gaf echter niet op en bleef op zoek naar doelpunten. In de 70ste minuut kwam de gelijkmaker via Yoël van den Ban. De spits maakte zijn eerste competitietreffer van het seizoen en bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 4-4.

AZ beslist het duel
In de slotfase van het duel namen de bezoekers voor het eerst de leiding na een treffer van Jeen Haanstra. De verdediger, die ook tweemaal scoorde in het KNVB-bekerduel met Go Ahead Eagles, toonde opnieuw zijn waarde in aanvallend opzicht en zorgde met zijn doelpunt voor de belangrijke 4-5. Vlak voor tijd maakte invaller Bohdan Budko aan alle onzekerheid een eind; met zijn goal bepaalde hij de eindstand op 4-6.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam - AZ Onder 19 | 4-6 (3-1)
Landelijke competitie Divisie 1

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Kevin van Ouytsel, Jeen Haanstra, Saviola Saffoe (76. Kiani Inge); Kasper Boogaard (66. Hessel de Wit), Tómas Johannessen (82. Gabriel Jongens), Julian Oerip (46. Bohdan Budko); Jasper Hartog (46. Deacon van der Klaauw), Yoël van den Ban, Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 15. Pietersz (1-0), 26. Kamperveen (2-0), 30. Gorisson (3-0), 42. Boogaard (3-1), 57. Bouziane (3-2), 59. Johannessen (3-3), 63. Gorisson (4-3), 70. Van den Ban (4-4), 85. Haanstra (4-5), 90. Budko (4-6).