Terug naar overzicht

AZ Jeugd: Overwinning op elk veld!

Jeugdopleiding

09.09.2024

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding kende een succesvolle tweede speelronde van de competitie. Gedurende het interlandweekend wist elk jeugdteam het weekend af te sluiten met een competitiezege. Zo versloeg AZ Onder 15 Sparta Rotterdam, was Onder 14 met ruime cijfers te sterk voor Zeeburgia, boekte Onder 13 een monsterzege op Alphense Boys, kwam Onder 12 na een spannend duel met Ajax als winnaar uit de strijd, en zegevierde Onder 11 in Eindhoven tegen PSV.

Sparta Rotterdam - AZ Onder 15 | 0-3 (0-2)
AZ Onder 15 boekte zaterdagmiddag een overtuigende uitzege op Sparta Rotterdam. Op Sportcomplex Nieuw Terbregge eindigde het duel in 0-3 voor de club uit Alkmaar.

Na iets meer dan een kwartier spelen nam de ploeg van trainer Sander Veraart de leiding. Op aangeven van Giel Kappelhof maakte Jeremiah Oladoyinbo Ojomo de eerste treffer van de middag: 0-1. Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Spits Charly van Oosterhout schoot de 0-2 tegen de touwen na een pass van Anton Agafonov.

In de tweede helft viel ook nog een derde Alkmaarse goal. Een assist van Jim Jansen werd goed afgerond door middenvelder Senna van Elst, die de eindstand bepaalde op 0-3 voor AZ.

Opstelling AZ: Sem Stekelenburg; Christian Goring (41. Christian Simunovic), Henk Schuit, Giel Kappelhof (61. Senna van Elst), Jeremiah Oladoyinbo Ojomo; Merijn van Dijk, Senna van Elst (41. Mawulom Gota-Toudji), Senna van Elst, Joey Plat (41, Jim Jansen); Abutalib Hamid Mohammad (61. Christian Goring), Charly van Oosterhout (72. Abutalib Hamid Mohammad), Anton Agafonov.

Scoreverloop: 16. Oladoyinbo Ojomo (0-1), 25. van Oosterhout (0-2), 79. Van Elst (0-3).



AZ Onder 14 - A.V.V. Zeeburgia| 7-0 (3-0)
AZ Onder 14 maakte zaterdagochtend opnieuw een uitstekende indruk. De ploeg van trainer Nathan Wiener versloeg A.V.V. Zeeburgia met 7-0 en is na twee speelrondes koploper in de competitie.

Op het AFAS Trainingscomplex was AZ meteen dreigend, maar bleven de doelpunten in de openingsfase vooralsnog uit. Na tien minuten spelen kwam daar echter verandering in. Een mooie crosspass van Hatim Elfargoussi bereikte Timo van der Schaar op de flank, die op zijn beurt Aryan Parmar bediende in het zestienmetergebied. De spits rondde van dichtbij af: 1-0.

Even later kwam een tweede treffer van de voet van Parmar. Ditmaal op aangeven van vleugelverdediger Noah Ahannach: 2-0. Na iets meer dan een half uur spelen maakte hij zijn hattrick compleet, nadat hij een mooie voorzet van Dylan Nsemi fraai binnenkopte en zijn ploeg op een 3-0 voorsprong bracht.

Vlak voor rust was Parmar dichtbij een vierde doelpunt. Met een bekeken lobbal raakte de Canadees echter de lat. Aan het begin van de tweede helft viel de 4-0 alsnog. Middenvelder Elfargoussi omspeelde zijn tegenstander met een mooie beweging en vond de verre hoek met een geplaatst schot. Nog binnen het uur krulde Ahannach een vrije trap over Zeeburgia-keeper Nassim Zemmama heen en tekende hij aan voor de 5-0.

Via Jip de Flart werd het ook nog 6-0. Invaller Valentijn van Thiel veroverde de bal op de helft van de Amsterdammers en ging recht op doelman Zemmama af. Van Thiel bewaarde vervolgens goed het overzicht en speelde De Flart aan, waarna de verdediger raak schoot in een leeg doel. In de slotfase van het duel passeerde Ian Shaibu zijn directe tegenstander, Samy Iallouchen, waarna de rechtsback van Zeeburgia een overtreding beging. Scheidsrechter Rutger Palm wees vervolgens naar de stip. Shaibu ging zelf achter de bal staan en benutte de strafschop. Kort daarna klonk het fluitsignaal en eindigde het duel in 7-0.

Opstelling AZ: Jason Has (55. Sam Pijlman); Noah Ahannach, Dylan Nsemi, Luca Boon (36. Stan van der Zon), Jip de Flart; Nino Dos Santos Henriques (36. Jay Rosenbaum), Hatim Elfargoussi (55. Nino Dos Santos Henriques) Timo van der Schaar (55. Bliss Peters), Silvijn van der Does (43. Haïtem El Ghouch), Bliss Peters (43. Ian Shaibu); Aryan Parmar (43. Valentijn van Thiel). 

Scoreverloop: 10. Parmar (1-0), 19. Parmar (2-0), 30. Parmar (3-0), 37. Elfargoussi (4-0), 50. Ahannach (5-0), 57. De Flart (6-0), 66. Shaibu (7-0).

Alphense Boys - AZ Onder 13 | 0-12 (0-6)
AZ Onder 13 behaalde zaterdagmiddag een monsterzege in Zuid-Holland. Op Sportpark De Bijlen won het team van trainer Dico Blei met maar liefst 0-12 van Alphense Boys.

De Alkmaarders kenden een bliksemstart met een openingstreffer na twee minuten spelen. Het was Nathan Nash die de score opende op aangeven van Defaino Burke: 0-1. Slechts vier minuten later werd het 0-2 via Iwaynitchiyo Asebeh na een pass van Twan Wijnker. Nog binnen het kwartier maakte Kevin Weczera de 0-3 en schoot Asebeh 0-4 tegen de touwen. Kort daarna werd het ook 0-5 door een goal van Burke, en een eigen doelpunt zorgde voor 0-6.

In de tweede helft nam AZ geen gas terug en werd de voorsprong uitgebreid naar 0-7 via Nash op aangeven van Asebeh. In de 38ste minuut waren de rollen omgedraaid en scoorde Asebeh zijn derde doelpunt van de middag: 0-8. Een indrukwekkende hattrick in slechts twaalf minuten tijd van De'Vaughn Hansen resulteerde in een 0-11 voorsprong. In de slotfase was ook Burke nogmaals trefzeker, en daarmee verlieten de bezoekers Alphen aan den Rijn met een 0-12 uitzege.

Selectie AZ: Eray Akkaya, Iwaynitchiyo Asebeh, Defaino Burke, Tom de Koning, Willem den Heten Florian Diddens, Luke Duin, De'Vaughn Hansen, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Milan Jonk, Daniel Jonker, Chevaino Kamperveen, Nuri Kose, Jackson Lautenschutz, Milan Machielse, Julien Molenaar, Nathan Nash, Kyandro Noslin, Sam van Wijk, Kevin Weczera, Twan Wijnker.

Scoreverloop: 2. Nash (0-1), 6. Asebeh (0-2), 12. Weczera (0-3), 13. Asebeh (0-4), 19. Burke (0-5), 26. E.d. Alphense Boys (0-6), 37. Nash (0-7), 38. Asebeh (0-8), 52. Hansen (0-9), 55. Hansen (0-10), 64. Hansen (0-11), 67. Burke(0-12).



AZ Onder 12 - Ajax | 9-7 (Twin Games)
AZ Onder 12 boekte zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning op Ajax. Op het AFAS Trainingscomplex keek de thuisploeg aanvankelijk tegen een achterstand aan, maar slaagde erin de wedstrijd op twee velden om te draaien. De ploeg van trainers Ivar de Boer en Tim Appel wist de Amsterdammers uiteindelijk met 9-7 te verslaan.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.


Foto: Barathi van Elst

PSV - AZ Onder 11| 7-23 (Twin Games)
Tot slot beleefden ook de jongste AZ'ers een mooie zaterdag. Op De Herdgang in Eindhoven was de selectie van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly met 7-23 te sterk voor de leeftijdsgenoten van PSV.

Selectie AZ: Luca Meijer, Abdelghafour Ait Ichou, Dean Lust, Boaz Maubach, Jérmairo Zeefuik, Mohamed Bouziane, Andrew Thörig, Guy Bruinsma, Tobias de Hart, Dani Rosendahl, Sami Ben Ali, Jeremaih Smits, Lux Briel, Zendé Dihalu, Tijn Nuijens, Jaxx Vreeken, Ishai Koekkoek, Tamir Aljaouhari, Caio Cloos, Semih Bora , Lucai Goossens, Alexander van Beek, Jordi van Scheijen.