AZ Jeugd: AZ Onder 17 en 13 blijven foutloos

Jeugdopleiding

23.09.2024

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding kwam afgelopen weekend wederom in actie. Zowel AZ Onder 17 als AZ Onder 13 boekten opnieuw een zege, waardoor beide ploegen tot nu toe elk competitieduel hebben gewonnen. Ook AZ Onder 14 behaalde een mooie overwinning, en AZ Onder 11 versloeg SC Cambuur met ruime cijfers.

FC Utrecht - AZ Onder 19 | 3-3 (0-1)
AZ Onder 19 hield één punt aan het uitduel met FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch resulteerde een doelpuntrijke tweede helft uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. Klik hier voor het volledige verslag.

AZ Onder 17 – PEC Zwolle | 3-1 (1-1)

AZ Onder 17 won zaterdagmiddag met 3-1 op het AFAS Trainingscomplex van PEC Zwolle. Na een gelijk opgaande eerste helft kwam de ploeg uit Alkmaar in het tweede bedrijf langszij en werd het duel beslist.

De wedstrijd kende een aftastende openingsfase met dreiging van beide kanten, maar zonder echte kansen. Na iets minder dan een kwartier spelen resulteerde de eerste doelpoging direct in een goal voor de bezoekers. De openingstreffer kwam op naam van PEC Zwolle-aanvaller Jadiel Groenhart: 0-1.

Aan de andere kant kwam het Alkmaarse gevaar van Gijs Groot. De aanvaller haalde hard uit vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar zijn poging werd geblokt door verdediger Rinze Tuten. Even later was Groot opnieuw dichtbij de gelijkmaker, maar de Zwolse doelman Nick Dobben redde op zijn inzet van dichtbij.

Vlak voor rust kwamen de Alkmaarders toch op gelijke hoogte. Buitenspeler Rayan Zekri haalde de achterlijn en legde de bal voor, waarna Gijs Groot in het strafschopgebied opdook en de 1-1 binnentikte.

In het tweede bedrijf nam AZ de overhand, en na tien minuten creëerden zij de eerste grote kans. Yordi van der Velde stormde op en gaf de bal mee aan Groot, maar hij schoot op keeper Dobben. Na 66 minuten werd er door AZ een overtreding begaan in het strafschopgebied op Lev Jenzeh van PEC Zwolle, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Goalie Nick Homan koos echter de juiste hoek en hield de bal uit het doel.

Nog geen tien minuten later werd een ingooi van Latrell Aken doorgekopt door de Zwolse verdediging, waardoor de bal bij Van der Velde belandde. Hij haalde vervolgens knap uit en zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. In de blessuretijd werd de het duel definitief beslist. Na een mooie één-twee tussen Aken en Derryl Hupsel, gaf Hupsel de bal voor op invaller Fadil Alimi, die de bal linksonder in de hoek plaatste: 3-1!

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Quincy Lede, Calvin Carillho, Eliav Adjedj (55. Valentino Promes); Yordi van der Velde, Gijs Groot (59. Julian Sijbrands), Luca Scorsolini; Derryl Hupsel, Chavarello Hellings (79. Fadil Alimi), Rayan Zekri.

Scoreverloop: 15. Groenhart (0-1). 39. Groot (1-1), 73. Van der Velde (2-1), 90+3. Alimi (3-1).

Ajax - AZ Onder 15 | 4-1 (1-0)

AZ Onder 15 kende een lastige zaterdagochtend. Op Sportcomplex De Toekomst eindigde het duel met Ajax in 4-1 voor de thuisploeg.

In Amsterdam duurde het lang voordat de eerste treffer viel. In de veertigste minuut opende Mohammed Tatuh namens de hoofdstedelingen de score: 1-0. Met die stand gingen beide ploegen ook de rust in.

Na een uur spelen werden in korte tijd drie doelpunten gemaakt. Ajax verdubbelde via Tijmen Vis de score in de zestigste minuut, en twee minuten later schoot Jaden Soesanna de 3-0 binnen. Nog geen drie minuten daarna deed AZ Onder 15 wat terug. Manuel Tona gaf de bal voor op Abutalib Hamid Mohammad, die de 3-1 tegen de touwen schoot. Dit bleek helaas niet het begin van een comeback. De Amsterdammers beslisten de wedstrijd in de 77e minuut, toen Soesanna de 4-1 binnenschoot.

Opstelling AZ: Jaycen Duijker; Christian Goring, Henk Schuit, Giel Kappelhof (60. Jessey van der Mije), Jeremiah Oladoyinbo Ojomo; Jim Jansen (75. Christian Simunovic), Senna van Elst (42. Anton Agafonov), Merijn van Dijk (42. Joey Plat); Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji (60.Manuel Tona).

Scoreverloop: 40. Mohammed Tatuh (1-0), 60. Vis (2-0), 62. Soesanna (3-0), 65. Hamid Mohammad (3-1), 77. Soesanna (4-1).

FC Utrecht - AZ Onder 14 | 2-5 (1-2)
AZ Onder 14 boekte zaterdag een belangrijke zege op FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch werden de Domstedelingen met 2-5 verslagen. Met deze overwinning bezet de ploeg van trainer Nathan Wiener momenteel de tweede plek in de competitie.

In Utrecht kenden de bezoekers uit Alkmaar een bliksemstart. Na slechts drie minuten spelen opende Musie Mesfun namelijk de score op aangeven van Aryan Parmar: 0-1. Nog geen tien minuten later maakte Mesfun ook de 0-2, ditmaal werd de assist verzorgd door verdediger Noah Ahannach. De thuisploeg kwam echter terug in de wedstrijd met een aansluitingstreffer in de 19e minuut: 1-2.

Aan het begin van de tweede helft slaagde AZ erin opnieuw een marge van twee doelpunten te creëren, nadat Parmar – eerder aangever – nu zelf verantwoordelijk was voor de 1-3. Kort daarna namen de Alkmaarders nog verder afstand toen Mesfun zijn derde goal van de wedstrijd maakte: 1-4.

Een nieuwe treffer van FC Utrecht bracht de stand terug naar 2-4. Desondanks kwam de overwinning voor AZ niet meer in gevaar, en in de slotfase schoot ook Hatim Elfargoussi nog raak. Hiermee eindigde het duel in 2-5.

Opstelling AZ: Jason Has; Timo van der Schaar, Noah Ahannach, Dylan Nsemi, Stan van der Zon (63. Jip de Flart); Silvijn van der Does (64. Nino dos Santos Henriques), Hatim Elfargoussi; Musie Mesfun, Aryan Parmar, Musabe Iliyas Abdusalam (53. Bentley Addai); Bliss Peters.

Scoreverloop: 3. Mesfun (0-1), 11. Mesfun (0-2), 19. FC Utrecht (1-2), 36. Parmar (1-3), 42. Mesfun (1-4), 46. FC Utrecht (2-4), 64. Elfargoussi (2-5).

AZ Onder 13 - sc Heerenveen | 4-0 (3-0)
AZ Onder 13 won zaterdagochtend overtuigend van sc Heerenveen. Op het AFAS Trainingscomplex gingen de Alkmaarders met een 3-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft voegde AZ hier nog een doelpunt aan toe, waardoor het duel eindigde in 4-0.

De thuisploeg schoot direct uit de startblokken. Een harde, lage voorzet van Kyandro Noslin vanaf de rechterflank werd in de zevende minuut door Chevaino Kamperveen bij de tweede paal binnengetikt: 1-0. Na een kwartier spelen moest AZ-doelman Milan Machielsen in actie komen op een schot van Hicham Westhout. De Alkmaarse goalie strekte zich uit en pakte de bal.

In de minuten die volgden, had de ploeg uit Alkmaar de overhand. Met 22 minuten op de klok werd de tweede van de ochtend binnengeschoten. Nathan Nash werd bereikt op de flank en gaf voor op Defaino Burke, die vervolgens koeltjes afrondde in de rechteronderhoek. Niet veel later krulde Kevin Weczera op prachtige wijze de bal in de winkelhaak: 0-3!

Na de rust was Nash meteen gevaarlijk namens de Alkmaarders. Hij ging op de flank zijn tegenstander voorbij en haalde uit op het doel, maar keeper Hessel Sijtema tikte de bal over. Een paar minuten later werd in het strafschopgebied een overtreding begaan op Julien Molenaar, wat door de scheidsrechter werd beoordeeld als een penalty. Molenaar ging zelf achter de bal staan, maar zijn strafschop raakte de paal en stuiterde uit het doel.

In de slotminuten brak Noslin opnieuw door op de flank en legde de bal af op Nash, die van dichtbij kon intikken en zo de eindstand op 4-0 bepaalde.

Selectie AZ: Eray Akkaya, Iwaynitchiyo Asebeh, Defaino Burke, Tom de Koning, Willem den Heten Florian Diddens, Luke Duin, De'Vaughn Hansen, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Milan Jonk, Daniel Jonker, Chevaino Kamperveen, Nuri Kose, Jackson Lautenschutz, Milan Machielsen, Julien Molenaar, Nathan Nash, Kyandro Noslin, Sam van Wijk, Kevin Weczera, Twan Wijnker.

Scoreverloop: 7. Kamperveen (1-0), 22. Nash (2-0), 28. Weczera (3-0), 70. Nash (4-0).

AZ Onder 11 - SC Cambuur | 16-1 (Twin Games)
Ook de jongste AZ'ers maakten zaterdagochtend indruk. Op het AFAS Trainingscomplex was de selectie van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly met maar liefst 16-1 te sterk voor de bezoekers uit Leeuwarden.

Selectie AZ: Luca Meijer, Abdelghafour Ait Ichou, Dean Lust, Boaz Maubach, Jérmairo Zeefuik, Mohamed Bouziane, Andrew Thörig, Guy Bruinsma, Tobias de Hart, Dani Rosendahl, Sami Ben Ali, Jeremaih Smits, Lux Briel, Zendé Dihalu, Tijn Nuijens, Jaxx Vreeken, Ishai Koekkoek, Tamir Aljaouhari, Caio Cloos, Semih Bora, Lucai Goossens, Alexander van Beek, Jordi van Scheijen.