Terug naar overzicht

AZ introduceert herbruikbare bekers

Laatste Nieuws

04.10.2024

ALKMAAR- AZ voert per heden de herbruikbare beker in. Om aan de huidige regelgeving te voldoen, stapt AZ in het AFAS Stadion over op een nieuw systeem met herbruikbare bekers. Dit duurzame initiatief zal vanaf zondag 6 oktober, wanneer de AZ Vrouwen tegen Ajax spelen, zijn intrede doen.

Tijdens de eerstvolgende wedstrijd in het eigen AFAS Stadion, zal er voor het eerst gebruik worden gemaakt van herbruikbare bekers. Het eerstvolgende duel is die van de AZ Vrouwen in een rechtstreekse derby met Ajax op zondag 6 oktober om 12.15 uur. Met deze introductie voldoet AZ aan de geldende regelgeving voor herbruikbaar plastic. Na een experiment met het inzamelen van plastic in het stadion, is er besloten om over te stappen op een systeem met statiegeld.


 
Gebruik 
Voor het gebruik van de herbruikbare beker geldt dat bij aankoop van een eerste consumptie een bedrag van twee euro statiegeld wordt berekend. Wanneer de gebruikte beker wordt ingeleverd bij aankoop van een nieuwe consumptie, hoeft vervolgens geen extra bedrag meer betaald te worden. Er zullen in eerste instantie drie verschillende bekers worden aangeboden. In het verloop van de seizoenen zullen er nieuw ontworpen bekers bij komen. De bekers zijn daarmee echte collectors items.
 
Laatste beker
Na afloop van de wedstrijd lever je de beker in en ontvang je een munt. Bij een volgend bezoek lever je de munt in en betaal je alleen voor je drankje. Je kan de beker ook doneren of mee naar huis nemen. Als je hiervoor kiest, zul je bij een volgend bezoek het bedrag van twee euro statiegeld per beker opnieuw moeten betalen.
 
Eerste rondje van AZ
Voorafgaand aan de wedstrijden AZ Vrouwen - Ajax van komende zondag 6 oktober en AZ – PSV van zaterdag 19 oktober krijgt elke bezoekende fan een munt bij binnenkomst cadeau. Op deze manier wil AZ de fans kennis laten maken met het nieuwe systeem. Signing zal aanwezig zijn bij de verschillende verkooppunten om het proces verder toe te lichten.