Terug naar overzicht

Nieuw contract voor verdedigster De Ridder

AZ Vrouwen

10.10.2024

ALKMAAR- AZ heeft het contract van Djoeke de Ridder verlengd. In het AFAS Stadion zette de centrale verdedigster van de AZ Vrouwen woensdagmiddag haar handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2027.

Djoeke de Ridder speelde in de jeugd bij FC Castricum en AFC’34. Via VV Alkmaar kwam de in Castricum geboren verdedigster terecht bij Ajax, waarna ze begin seizoen 2023-2024 de overstap maakte naar AZ. Op 15 september 2023 maakte De Ridder haar officiële debuut in het betaald voetbal bij AZ in een 0-1 uitzege op sc Heerenveen.
  
WK Onder 20
De Ridder wordt al jaren steevast opgeroepen voor het Nederlands Elftal en heeft voor diverse jeugdteams van Oranje gespeeld. Zo nam ze deel aan het EK Onder-17 in Bosnië en Herzegovina, het EK Onder-19 in Frankrijk, en afgelopen zomer behaalde ze met Oranje Onder-20 een vierde plaats op het WK Onder-20 in Colombia.


De Ridder in duel met de Verenigde Staten op het WK Onder 20 in Colombia.

De Ridder: ‘Kijk ernaar uit om verder te gaan bij AZ’
De verdedigster reageerde verheugd op het ondertekenen van een nieuwe verbintenis. "Ik ben heel erg blij en kijk ernaar uit om verder te gaan bij AZ. In het begin van vorig seizoen was ik nog niet helemaal fit, dus het was allemaal nog een beetje wennen. Tegelijkertijd ben ik erg blij met de hulp die ik vanuit de club heb gekregen en ik heb zin in dit nieuwe seizoen."

De Ridder: 'Op verschillende gebieden verder ontwikkelen'
''Op het WK Onder-20 heb ik afgelopen zomer veel ervaring opgedaan en nieuwe dingen geleerd", gaat De Ridder verder. "Dit neem ik mee naar AZ en ik wil me op verschillende gebieden verder ontwikkelen. Zo wil ik bijvoorbeeld meer de leiding nemen op het veld door meer te praten en te coachen. Dat is iets waar ik nu een grote stap in wil zetten. Verder heb ik veel vertrouwen in het feit dat we als team dit seizoen veel verder gaan komen."


Foto's: Fotopersbureau HCA | Patrick Harderwijk

Van der Gragt: 'Belangrijk met haar leiderschap achterin'
Ook Technisch Manager Stefanie van der Gragt is erg tevreden met het aanblijven van De Ridder. "We zijn heel blij dat Djoeke haar contract verlengt bij AZ. Ze is een speelster met veel kwaliteit en is met haar leiderschap achterin erg belangrijk voor onze selectie. We zijn vorig jaar begonnen om iets moois op te bouwen en daar is Djoeke onderdeel van."