Terug naar overzicht

Martens: 'Snel weer optimaal zijn voor zondagavond'

AZ Exclusive

AZ 1

04.10.2024

BILBAO- Slechts drie dagen na het Europa League-duel met Athletic Club wacht AZ alweer de volgende uitdaging: de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Trainer Maarten Martens blikt alvast vooruit op de confrontatie met de Limburgers. 'Zondag wacht gewoon weer een belangrijke Eredivisiewedstrijd'

De Alkmaarse coach wist met zijn ploeg geen punten te behalen in Bilbao en analyseert de nederlaag. ''Uiteindelijk verlies je, en dan ben je natuurlijk teleurgesteld,'' begint Martens. ''Wel vind ik dat we een volwassen wedstrijd hebben gespeeld, waarin we veel strijd hebben geleverd. We hebben onze momenten gepakt om eruit te komen, maar helaas hebben we die niet benut. Athletic was over het algemeen dreigender met veel schoten, maar ze hadden niet per se grote kansen. De momenten in de eindfase straffen zij echter wel af, en dan win je terecht.''

Focus richting Fortuna Sittard
Vrijwel direct na het duel met de Basken, heeft de oefenmeester het vizier alweer op de volgende tegenstander: Fortuna Sittard. ''In de kleedkamer in Bilbao heb ik dit al benoemd. Er zit weinig tijd tussen beide wedstrijden en ook nog een terugreis. De tijd die je hebt moet je goed gebruiken. Als je een overwinning behaalt dan geniet je nog wel na en ga je pas de volgende dag helemaal focussen, maar nu ging bij mij de knop heel snel om. Dit vraag ik dan ook van iedereen, want zondag wacht gewoon weer een belangrijke Eredivisiewedstrijd.

Leerzame ervaring
Martens geeft aan dat hij de komende twee dagen extra zal letten op de manier waarop zijn spelers herstellen van deze wedstrijd. "Uiteindelijk zullen we heel veel leren van dit duel in San Mamés. Dit is het niveau waar je naartoe wilt; zij behoren tot de Europese subtop. Nu is het aan ons om in de komende uren en dagen weer optimaal te zijn voor zondagavond."

Scherp zijn
De hoofdtrainer spreekt ook over de Limburgse tegenstander en de seizoenstart van Fortuna Sittard. "Ze zijn goed begonnen en hadden al snel zes punten behaald. Daarna hebben ze wat moeilijkere wedstrijden gehad, waarin het soms tegenzat. Ze zullen er echter op gebrand zijn om thuis weer punten te pakken. Ook zij weten dat wij dit duel in Spanje hebben gespeeld en zullen gretig zijn. Wij zullen dezelfde intensiteit en concentratie moeten tonen, en dat moeten we van elkaar eisen."

Kwaliteit bij Fortuna Sittard
Bij de tegenstander van aanstaande zondag lopen een aantal goede spelers rond, zoals Alen Halilović en Ezequiel Bullaude. "Dat zijn jongens die voor hen heel belangrijk zijn in het creëren en afmaken van kansen. Wij moeten ervoor zorgen dat ze die mogelijkheden niet krijgen. Uiteindelijk is het de vraag of Fortuna zich aan ons zal aanpassen of niet. Hier gaan we ons nog verder in verdiepen, zodat we zo goed mogelijk voorbereid zijn. Elke Eredivisieploeg heeft natuurlijk wapens die je moet neutraliseren. Als je dat doet, en de juiste intensiteit brengt, dan hebben wij heel veel kwaliteit. We zullen echter meer moeten creëren dan in San Mamés," aldus Martens.

KRIJG GRATIS TOEGANG

  • 10% kortingsvoucher webshop (nieuw account)
  • Exclusieve content
  • Exclusieve winacties