Terug naar overzicht

Martens: 'Iedereen op het scherpst van de snede'

AZ Exclusive

AZ 1

25.10.2024

LONDEN- De wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van donderdagavond staat nog vers op het netvlies, maar ondertussen gaan de blikken alweer vooruit. Aanstaande zondag staat het volgende duel op het programma in de Eredivisie, thuis met Go Ahead Eagles. Hoofdtrainer Maarten Martens aan het woord.

AZ verkocht zijn huid duur in de Engelse hoofdstad, maar zag zijn inzet niet beloond worden met een positief resultaat. Door een benutte penalty van Richarlison wonnen de Londenaren het duel: 1-0.  

Blessure Van Bommel
Nog een andere tegenvaller was het vroege uitvallen van Ruben van Bommel, die in de twaalfde minuut het veld moest verlaten vanwege een teenblessure. Zijn beschikbaarheid tegen De Eagles op zondag is onzeker. “We wachten nog op de uitslag van het onderzoek. Ruben heeft een diepe wond in zijn teen. We moeten gaan kijken of er verder nog schade is”, vertelt Martens.

Wie er zeker weten niet bij is tegen de Deventenaren is David Møller Wolfe. De Noorse linksback is geschorst na zijn rode kaart tegen PSV vorig weekend. Martens ziet meerdere opties om zijn absentie op te vangen: “Denso Kasius kan op die positie spelen. Mees de Wit heeft een groot deel van de voorbereiding en de start van het seizoen gemist, maar heeft het vorig seizoen ook heel goed gedaan. Dat zijn de opties die we hebben.”

Martens: ‘Iedereen zal op het scherpst van de snede moeten presteren’
Go Ahead Eagles wist met name vorig seizoen een goede indruk te maken in de Eredivisie, door te eindigen op een plaats die recht gaf aan Europees voetbal. Ook dit seizoen is de club uit Overijssel sterk begonnen. Momenteel bezetten zij de zevende plek op de ranglijst, met drie punten minder dan AZ. “Ze hebben een herkenbare speelstijl en proberen te voetballen van achteruit. Ze wisselen, net als vorig jaar, goede periodes af met mindere", begint Martens over de tegenstander van zondag.

“Het is een gevaarlijke ploeg, die echt wel kwaliteit op de mat legt. We moeten er voor zorgen dat ze dat niet kunnen. We spelen zondag thuis met ons eigen publiek erachter. Die gaan we nu hard nodig hebben, want we komen uit een lastige periode”, vertelt de Belgische oefenmeester.

Martens hoopt aanstaande zondag een einde te maken aan een serie van vijf verloren wedstrijden. Ondanks de mindere resultaten, ziet hij genoeg aanknopingspunten in het spel van zijn team: “We zijn steeds heel dichtbij tegen goede tegenstanders. Zo ook in Londen. Daar halen we veel positieve dingen uit, maar we moeten het uiteindelijk wel gaan omdraaien. Dat besef moet er bij iedereen zijn. We zijn AZ en we willen meedoen op meerdere fronten. Dan moeten we over een aantal dagen weer hetzelfde kunnen opbrengen met als enige verschil dat we nu wel toeslaan. Iedereen zal op het scherpst van de snede moeten presteren.”

Martens: 'Een heel interessante optie'
Een lichtpuntje op de Europese avond in Londen vond plaats in de 84e minuut, toen Dave Kwakman – product van de AZ Jeugdopleiding – binnen de lijnen kwam in het Tottenham Hotspur Stadium. Het betekende het Europese debuut van de jonge middenvelder. “Hij stond er op het moment dat hij er moest staan, net zoals hij vorig ook al een aantal keer heeft gedaan. Dat zegt veel over hem”, begint Martens. “Hij heeft  in de voorbereiding een redelijk zware voetblessure opgelopen waar hij zich nu van terug heeft geknokt. Je ziet zijn niveau steeds weer groeien.”

“We zijn nu op een punt gekomen dat we vinden dat hij er weer klaar voor is. Weliswaar in een andere rol dan normaal gisteren, lager op het veld. Hij is een heel interessante speler. Als hij constanter wordt qua beschikbaarheid en stappen blijft zetten op het veld, dan is hij een hele interessante optie erbij”, sluit Martens af over de Volendammer.

Wedstrijdinformatie
Er zal zondag om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor het duel met de Deventenaren zijn nog tickets beschikbaar. Bestel deze dan hier. Het duel staat onder leiding van Richard Martens en de VAR van dienst is Marc Nagtegaal. Het duel is uiteraard te zien bij ESPN en te volgen via de sociale media kanalen van AZ. 

KRIJG GRATIS TOEGANG

  • 10% kortingsvoucher webshop (nieuw account)
  • Exclusieve content
  • Exclusieve winacties