Jong AZ verliest nipt van Jong Mexico

Jong AZ

14.10.2024

ZAANSTAD- Jong AZ oefende maandagmiddag tegen Jong Mexico. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de vriendschappelijke wedstrijd met hoge intensiteit na negentig minuten in 1-2. Het enige doelpunt aan Alkmaarse zijde werd gemaakt door Ro-Zangelo Daal.

Slechts vier dagen na de confrontatie met Jong Oranje in het Asito-stadion in Almelo, waar AZ'er Maxim Dekker de enige goal van de wedstrijd maakte, stond Jong Mexico tegenover Jong AZ.

Fraaie openingstreffer
Op het AFAS Trainingscomplex was het vriendschappelijke duel slechts vijf minuten oud toen Ro-Zangelo Daal namens de thuisploeg de score opende. De buitenspeler werd bereikt door een diepe pass van Lequincio Zeefuik, waarna Daal de Mexicaanse doelman Fernando Tapia verschalkte met een lob: 1-0.

Gelijkmaker via Violante
Aan de andere kant van het veld waren de Zuid-Amerikanen gevaarlijk via Isaías Violante, maar de vleugelaanvaller schoot vanuit het zestienmetergebied hard over het doel van Hobie Verhulst. Na een kwartier spelen was het wel raak voor Violante. Op aangeven van Sergio Hernández schoot hij de bal in de rechterbenedenhoek en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte: 1-1.

Mexicaanse voorsprong
Halverwege de eerste helft creëerden de Alkmaarders een grote kans op 2-1, nadat Zeefuik een hoge bal achter de Mexicaanse defensie gaf op Job Kalisvaart. Laatstgenoemde kon zijn voet echter net niet tegen de bal zetten. Op slag van rust kwamen de beloften van Los Tricolores op voorsprong. Sebastián Fierro controleerde een hoge voorzet met links en haalde vervolgens verwoestend uit met rechts in de korte hoek: 1-2.

Op de paal
In het tweede bedrijf ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Zo kopte Jorn Berkhout een indraaiende corner van Kasper Boogaard over het Mexicaanse doel en was Kevin Toppenberg na een uur spelen dichtbij een treffer. De invaller kwam aan de bal op de rand van het strafschopgebied, creëerde ruimte met een schijnbeweging en zocht de verre hoek, maar krulde de bal tegen de paal.

Tapia ligt in de weg
In het restant van de wedstrijd kwam het gevaar twee keer van Jayden Addai. De negentienjarige vleugelaanvaller kapte naar binnen en haalde uit, maar zag zijn inzet gestopt worden door doelman Tapia. In de rebound schoot Sem Dekkers vervolgens over. Vlak voor het einde deed Addai een laatste poging om zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten. Zijn doelpoging werd echter opnieuw door Tapia uit de korte hoek gehouden. Hierdoor bleef de gelijkmaker uit en eindigde het vriendschappelijke duel in 1-2.

Jong AZ – Jong Mexico | 1-2 (1-2)
Vriendschappelijke wedstrijd

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Jurre van Aken (46. Sem Dekkers), Lewis Schouten (25. Billy van Duijl), Jorn Berkhout (67. Mathijs Menu), Mees de Wit (67. Jeremiah Esajas); Kasper Boogaard (67. Lev Lenssen), Dave Kwakman, Job Kalisvaart (74. Rio Robbemond); Jayden Addai; Lequincio Zeefuik (54. Anthony Smits); Ro-Zangelo Daal (69. Kevin Toppenberg).

Scoreverloop: 5. Daal (1-0), 15. Violante (1-1), 38. Fierro (1-2).
Gele kaarten: Hernández (Jong Mexico), Robbemond (Jong AZ).