Terug naar overzicht

Jong AZ onderuit na spannend duel met TOP Oss

Jong AZ

25.10.2024

OSS- In een spannende wedstrijd tegen TOP Oss moest Jong AZ vrijdagavond uiteindelijk een nederlaag incasseren. De Alkmaarse beloften kwamen vlak voor rust op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Ro-Zangelo Daal, maar zagen de thuisploeg in de tweede helft langszij komen. Ondanks enkele goede kansen slaagde Jong AZ er niet in de overwinning binnen te halen. In de slotfase wist TOP Oss opnieuw te scoren en daarmee de drie punten in eigen huis te houden.

De Alkmaarse ploeg bleef aandringen, en Elijah Dijkstra gaf kort daarna een hoge voorzet richting het doel van TOP Oss. Anthony Smits positioneerde zich goed, maar keeper Mike Havekotte was net op tijd om de bal uit de lucht te plukken. TOP Oss liet zich niet onbetuigd en kreeg ook mogelijkheden. Aanvaller Mart Remans kwam dicht bij een openingstreffer met een kopbal uit een hoekschop, die echter naast het doel van Jong AZ belandde.

Prachtige redding
In het verloop van de eerste helft voerde TOP Oss de druk op, wat leidde tot een gevaarlijk schot van Abel Stensrud op het doel van Jong AZ. Keeper Tristan Kuijsten bewees zijn waarde met een uitstekende redding, waarmee hij de bal met een reflex uit het doel tikte en de stand op 0-0 hield. Ondanks enkele veelbelovende aanvallen van beide kanten bleven doelpunten vooralsnog uit.

AZ op voorsprong
Net voor rust volgde dan toch de verdiende voorsprong voor Jong AZ. Na een korte combinatie door het centrum legde Ro-Zangelo Daal de bal door op Smits, die helaas net naast schoot. Even later was het echter opnieuw raak voor Jong AZ: Dijkstra werd in het strafschopgebied neergehaald door de verdediging van TOP Oss, wat resulteerde in een penalty voor de bezoekers. Ro-Zangelo Daal ging achter de bal staan en benutte de kans beheerst, door de bal kalm tussen de palen te schieten. Hiermee bracht hij Jong AZ vlak voor rust op een verdiende 0-1 voorsprong.

Gelijke stand
In de tweede helft kwamen beide ploegen sterk uit de kleedkamer, maar het was TOP Oss dat de druk opvoerde op Jong AZ. De Alkmaarders werden vooral teruggedrongen richting het eigen doel, wat resulteerde in een kopkans voor Arthur Allemeersch van de thuisploeg, die echter net over de lat ging. Ondanks het verzet van Jong AZ, wist TOP Oss de gelijkmaker te vinden via Stensrud, die door het midden raak schoot.

Beide ploegen gevaarlijk
TOP Oss bleef aandringen en creëerde opnieuw een gevaarlijke situatie met een schot van Mart Remans, die het doel van Jong AZ maar net miste. Jong AZ kreeg op zijn beurt ook een kans toen Dijkstra de bal richting het Brabantse doel schoot, maar een touché van de verdediging zorgde ervoor dat zijn inzet over de lat ging. Het lukte de Alkmaarders niet om door de defensie van TOP Oss heen te breken en hun aanvalsgolven tot een doelpunt te verzilveren.

Tweede Brabantse treffer
In de slotfase wist Tijmen Wildeboer de thuisploeg op voorsprong te schieten, wat de wedstrijd in het voordeel van TOP Oss besliste. Jong AZ probeerde in de extra tijd nog iets te forceren door keeper Kuijsten mee naar voren te sturen bij een hoekschop. Hoewel de eerste poging eindigde in een nieuwe hoekschop, kwam er geen doelpunt meer uit. TOP Oss hield stand en de wedstrijd eindigde met een 2-1 nederlaag voor Jong AZ.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TOP Oss - Jong AZ | 2-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Tristan Kuijsten; Jurre van Aken, Mathijs Menu, Billy van Duijl (60. Joeri Oud), Elijah Dijkstra; Job Kalisvaart, Rio Robbemond (68. Ilias Splinter), Lev Lenssen (82. Jeremiah Esajas); Jayen Gerold (60. Adam Ait Ali Oulhaj), Anthony Smits (73. Sem Dekkers), Ro-Zangelo Daal (60. Misha Engel).

Opstelling TOP Oss: Mike Havekotte; Thomas Cox (86. Jules van Bost), Leonel Miguel, Xander Lambrix, Julian Kuijpers; Arthur Allemeersch (62. Sven Zitman), Marcelencio Esajas, Mauresmo Hinoke (90+1. Calvin Mac-Intosch); Karim Loukili (79. Tom van der Werff), Abel Stensrud (62. Tijmen Wildeboer), Mart Remans.

Scoreverloop: 43. Ro-Zangelo Daal (0-1), 61. Abel Stensrud (1-1), 83. Tijmen Wildeboer (2-1).
Gele kaarten: Loukili, Cox, Esajas (TOP Oss)