AZ Onder 19 lijdt nederlaag tegen FC Twente/Heracles Academie

Jeugdopleiding

07.10.2024

HENGELO- AZ Onder 19 speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles Academie in de landelijke O19-competitie. Het werd een wedstrijd waarin AZ, ondanks een betere tweede helft, de achterstand niet wist om te buigen.

In de eerste helft kwam FC Twente/Heracles Academie op voorsprong toen Ruud Nijstad in de 34e minuut het net wist te vinden. AZ had in deze fase wat moeite om zijn ritme te vinden, maar bleef strijden en gaf niet op. Met een goed samenspel en enkele veelbelovende aanvallen bleef de ploeg proberen de verdediging van de tegenstander onder druk te zetten. Met een 1-0 achterstand ging AZ de rust in, maar met vertrouwen in een sterke comeback.

Verdere achterstand
De tweede helft begon veelbelovend voor AZ, dat zijn houding en intensiteit verbeterde. De spelers waren vastberaden en dit leidde tot meer kansen. Helaas was het opnieuw de thuisploeg die scoorde: Battal Duldar maakte in de 56e minuut het tweede doelpunt voor FC Twente/Heracles Academie, waardoor de stand op 2-0 kwam.

Foto van Renate Plat

Alkmaarse treffer
AZ gaf echter niet op. De ploeg bleef vechten en in de 76e minuut werd het harde werk beloond. Kasper Boogaard scoorde de aansluitingstreffer, waardoor de spanning in de wedstrijd terugkeerde. De spelers van AZ bleven hun best doen om een gelijkmaker te forceren, maar ondanks hun inspanningen lukte het niet om het tij te keren.

Nederlaag voor AZ
De wedstrijd eindigde met een 2-1 overwinning voor FC Twente/Heracles Academie. AZ zal moeten terugkijken op een wedstrijd waarin het vooral in de eerste helft moeite had om zijn stempel op het spel te drukken, maar waarbij in de tweede helft verbetering zichtbaar was, al was dat helaas niet voldoende voor een resultaat.

FC Twente/Heracles Academie - AZ Onder 19 | 2-1 (1-0)
Landelijke competitie Divisie 1

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart (72. Kiani Inge), Kevin van Ouytsel, Jeen Haanstra (80. Deacon van der Klaauw), Saviola Saffoe; Kasper Boogaard, Julian Oerip (72. Tómas Johannessen), Bohdan Budko; Jasper Hartog (89. Hessel de Wit), Yoël van den Ban (72. Dean Ijssel de Schepper), Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 34. Ruud Nijstad (1-0), 56. Battal Duldar (2-0), 76. Kasper Boogaard (2-1).