AZ Jeugd: Overtuigende zeges Onder 11 en Onder 12

Jeugdopleiding

14.10.2024

ZAANSTAD- Gedurende de interlandperiode kende de AZ Jeugdopleiding een weekend met wisselende resultaten. De jongste elftallen boekten een succesvolle zaterdagochtend met ruime overwinningen op ADO Den Haag. AZ Onder 16, Onder 15 en Onder 14 slaagden er echter niet in om als winnaar van het veld te stappen.

Ajax - AZ Onder 16 | 3-1 (2-0)
AZ Onder 16 verloor afgelopen weekend op bezoek bij Ajax. Op Sportcomplex de Toekomst keek de ploeg van trainer Juryan Zandvliet bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Ondanks een aansluitingstreffer kon de wedstrijd niet worden omgedraaid: 3-1.

In Amsterdam kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong via spits Jeshurun Simeon: 1-0. Nog binnen het halfuur werd de voorsprong verdubbeld toen Nafairon Landvreugd de 2-0 binnenschoot. Dit was tevens de ruststand.

De bezoekers uit Alkmaar kwamen sterk uit de kleedkamer en wisten vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer te maken. Nuur Mahamed Ahmed bracht zijn team terug in de wedstrijd met een doelpunt: 2-1. AZ kon de goede vorm echter niet vasthouden, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Vijf minuten voor het einde dook Ajax-aanvaller Simeon opnieuw op voor het Alkmaarse doel en scoorde hij opnieuw voor de hoofdstedelingen. Hiermee eindigde de wedstrijd in 3-1.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Job Tiebie (66. Christian Simunovic), Aebe Morel (61. Dex Klaverdijk), Amani Imhangbe, Lars Boer (41. Cas Jongeneelen); Dante Blankendaal, Cas Klop, Timme Elfers; Noah Meijer (77. Fedde Hartog), Donny van der Lijcke, Nuur Mahamed Ahmed.

Scoreverloop: 19. Simeon (1-0), 24. Landvreugd (2-0), 50. Mahamed Ahmed (2-1), 77. Simeon (3-1).

AZ Onder 15 - Feyenoord | 0-4 (0-2)
AZ Onder 15 beleefde zaterdag een teleurstellende middag. Op het AFAS Trainingscomplex leed de ploeg van trainer Sander Veraart een 0-4 nederlaag tegen Feyenoord.

De wedstrijd kende een openingsfase waarin beide ploegen hoog druk zetten en de eerste echte kans er direct in ging, nadat Jonathan Evans Nedd een lage voorzet van Jay-Sean Tuur tegen de touwen schoot: 0-1. Het duurde vervolgens lang voordat de Alkmaarders gevaarlijk werden, maar na iets meer dan een halfuur spelen kwam er een kans via Jim Jansen. Het afstandsschot van de middenvelder ging echter over het Rotterdamse doel.

Vlak voor rust incasseerde AZ opnieuw een tegentreffer. Kevin Davis schoot van dichtbij raak: 0-2. Aan het begin van de tweede helft kreeg Abutalib Hamid Mohammad een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de buitenspeler schoof een lage voorzet van Mawulom Gota-Toudji naast het doel van Feyenoord-keeper Valentijn Frenken. Even later kon ook Senna van Elst het net niet vinden; na een goede actie ging ook zijn schot naast de palen.

Na ruim een uur spelen kwamen de bezoekers uit Rotterdam op een 0-3 voorsprong via invaller Zakhar Hetmanov. In de slotfase van het duel maakte vleugelaanvaller Nedd, op aangeven van D'Angelo Dos Santos, zijn tweede doelpunt van de middag en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Christian Goring, Manuel Tona, Giel Kappelhof (41. Christian Simunovic, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo; Jim Jansen, Charly van Oosterhout, Senna van Elst (60. Musabe Iliyas Abdusalam) ; Abutalib Hamid Mohammad, Merijn van Dijk (41. Anton Agafonov), Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 11. Nedd (0-1), 40. Davis (0-2), 62. Zakhar Hetmanov (0-3), 76. Nedd (0-4)

Bekijk hier de samenvatting:

AZ Onder 14 - Ajax| 1-3 (1-0)
AZ Onder 14 verloor zaterdagochtend van Ajax. De ploeg van trainer Nathan Wiener ging met een voorsprong de rust in, maar incasseerde in de tweede helft drie tegentreffers: 1-3.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal beloofde het een intens duel te worden, met beide ploegen die hoog druk zetten. De eerste Alkmaarse kans was voor Aryan Parmar. De Canadees kreeg de bal aangespeeld van Musie Mesfun, maar zag zijn schot in de handen van Ajax-keeper Mees Bosma verdwijnen. Na iets meer dan een kwartier spelen was het wel raak voor AZ. In de omschakeling brak Musabe Iliyas Abdusalam door en scoorde van dichtbij, nadat hij de uit zijn doel gekomen Bosma had omspeeld: 1-0.

Vlak voor het einde van de eerste helft slaagde de thuisploeg er niet in om de score uit te breiden. Zo werd een afstandsschot van Noah Ahannach gepareerd door Bosma, en ook Parmar stuitte op de Amsterdamse sluitpost. In het tweede bedrijf leek Mesfun dichtbij de 2-0. Hij ging recht op Bosma af, maar schoof de bal rakelings naast, waardoor het 1-0 bleef.

Aan de andere kant van het veld kwam Ajax op gelijke hoogte. Middenvelder Elgyn Hato maakte een goede rush en schoot vervolgens de gelijkmaker binnen: 1-1. Kort daarna was het AZ-doelman Jason Has die zijn ploeg in de wedstrijd hield met een katachtige reflex op een volley van Lennox Heitinga. Een minuut later kon Has echter niet voorkomen dat Tom Verhoeven trefzeker was: 1-2. In de slotminuten viel vervolgens ook nog een derde Amsterdamse treffer, via Eljero Stolk, waardoor het duel eindigde in 1-3.

Opstelling AZ: Jason Has; Noah Ahannach, Dylan Nsemi, Luca Boon, Timo van der Schaar; Silvijn van der Does, Aryan Parmar, Haitam El Ghouch; Musie Mesfun, Bliss Peters, Musabe Iliyas Abdusalam.

Scoreverloop: 18. Iliyas Abdusalam (1-0), 50. Hato (1-1), 54. Verhoeven (1-2), 70. Stolk (1-3).

AZ Onder 12 – ADO Den Haag | 31-10 (Twin Games)
De selectie van trainers Tim Appel en Ivar de Boer vierde afgelopen weekend een mooie thuisoverwinning op ADO Den Haag. Op het AFAS Trainingscomplex werden de Hagenaars overtuigend met 31-10 verslagen.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.

ADO Den Haag – AZ Onder 11 | 0-24 (Twin Games)
AZ Onder 11 liet zaterdag zien al goed op elkaar te zijn ingespeeld. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly boekte namelijk een indrukwekkende uitzege op ADO Den Haag. In de Hofstad waren de jongste Alkmaarders met 0-24 te sterk.

Selectie AZ: Luca Meijer, Abdelghafour Ait Ichou, Dean Lust, Boaz Maubach, Jérmairo Zeefuik, Mohamed Bouziane, Andrew Thörig, Guy Bruinsma, Tobias de Hart, Dani Rosendahl, Sami Ben Ali, Jeremaih Smits, Lux Briel, Zendé Dihalu, Tijn Nuijens, Jaxx Vreeken, Ishai Koekkoek, Tamir Aljaouhari, Caio Cloos, Semih Bora, Lucai Goossens, Alexander van Beek, Jordi van Scheijen.