Terug naar overzicht

AZ-internationals in actie tijdens interlandperiode

AZ 1

07.10.2024

ALKMAAR- Tijdens de aankomende interlandperiode worden opnieuw verschillende AZ-spelers internationaal ingezet. Jong Oranje, Oranje Onder 19, Ierland, Zweden Onder 21, Ghana en Noorwegen kunnen rekenen op de inzet van spelers van AZ.

Onder andere Ruben van Bommel, Kees Smit, Troy Parrott, Ibrahim Sadiq en David Møller Wolfe zijn allen opgeroepen voor de nationale teams. Hieronder volgt een overzicht van welke wedstrijden deze AZ-spelers zullen spelen.

Jong Oranje
Ruben van Bommel, Maxim Dekker, Denso Kasius en Rome-Jayden Owusu-Oduro zijn opgeroepen voor Jong Oranje. Ernest Poku zal naar verwachting ook aansluiten bij de selectie. Het team speelt twee wedstrijden: op 10 oktober wordt in het stadion van Heracles Almelo een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. Vier dagen later, op 14 oktober, treft Jong Oranje Jong Zweden in het Goffertstadion in Nijmegen. Jong Oranje heeft tot nu toe een foutloze kwalificatiecyclus achter de rug en is al zeker van deelname aan het EK 2025.

Oranje Onder 19
Ook Kees Smit en Enoch Mastoras maken zich op voor interlandvoetbal, zij zijn opgeroepen voor Oranje Onder 19. Het team reist af naar het Spaanse Marbella, waar ze twee oefeninterlands zullen spelen tegen toplanden Engeland en Portugal. Op 12 oktober trappen ze om 19:00 uur af tegen Engeland, en op 15 oktober om 11:30 uur tegen Portugal. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Marbella Football Center. Door middel van deze wedstrijden bereidt Onder 19 zich voor op de eerste ronde van de EK-kwalificatie, die in november plaatsvindt in Assen en Veendam. Het team van Peter van der Veen neemt het daarin op tegen Oekraïne, Slovenië en Kazachstan.

Zweden Onder 21
Mayckel Lahdo is opgeroepen voor Zweden Onder 21. Deze ploeg heeft binnen de UEFA Under 21 Championship al acht wedstrijden gespeeld, waarvan 4 gewonnen en 2 verloren. Gedurende komende interlandperiode zal het Zweedse team eveneens twee wedstrijden spelen. Op 10 oktober treffen zij Georgië om 18:00 uur in het Stadsparksvallen in Jönköping, Zweden. Vier dagen later, op 14 oktober, speelt de Zweedse ploeg tegen Nederland in het Goffertstadion in Nijmegen om 18:45 uur.

Ierland
Troy Parrott sluit aan bij de nationale ploeg van Ierland voor twee UEFA Nations League-wedstrijden. Tijdens de vorige interlandperiode heeft het Ierse team twee wedstrijden verloren van Engeland en Griekenland. Op 10 oktober nemen de Ieren het in Helsinki op tegen Finland (20:45 uur), waarna op 13 oktober een uitwedstrijd tegen Griekenland op het programma staat. Deze wedstrijd wordt eveneens om 20:45 uur afgetrapt, in het Stadio Georgios Karaiskakis.

Ghana
De derde speelronde van de Africa Cup of Nations komt er ook aan en Ibrahim Sadiq maakt deel uit van de Ghanese nationale ploeg, die op 10 oktober aantreedt tegen Sudan in het Accra Sports Stadion. Op 14 oktober volgt een tweede ontmoeting met Sudan, dit keer in het Martyrs of February Stadion in Libië. 

Noorwegen
David Møller Wolfe is door de Noorse nationale ploeg opgeroepen voor twee UEFA Nations League-wedstrijden. Op 10 oktober staat een thuiswedstrijd tegen Slovenië op het programma, die om 20:45 uur wordt afgetrapt in het Ullevaal Stadion. Drie dagen later, op 13 oktober, nemen de Noren het om 20:45 uur op tegen Oostenrijk in de Raiffeisen Arena. Gedurende de vorige interlandperiode heeft het Noorse team één wedstrijd gewonnen van Oostenrijk en één wedstrijd gelijk gespeeld tegen Kazachstan.