AZ boekt oefenzege op Almere City na twee goals van Mijnans

AZ 1

10.10.2024

ZAANSTAD- AZ behaalde donderdagmiddag een oefenzege tegen Almere City. Op het AFAS Trainingscomplex kwamen de bezoekers in de eerste helft op een 0-1 voorsprong, waarna Sven Mijnans nog voor rust via een strafschop de gelijkmaker binnenschoot. In de tweede helft was Mijnans opnieuw trefzeker en maakte hij met een fraaie volley het winnende doelpunt: 2-1.

Het was de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar troffen. Zo boekten de Alkmaarders in het openingsduel van de Eredivisie een 0-1 uitzege op Almere City. De enige goal van de wedstrijd werd destijds gemaakt door Ibrahim Sadiq.

Vroege kans Almere City
Op het AFAS Trainingscomplex het vriendschappelijke duel met een kans voor de bezoekers. Vleugelaanvaller Logan Delaurier-Chaubet haalde uit, maar Jeroen Zoet was alert en stopte de inzet. Even later werd een omhaal van Almere City-speler Kornelius Hansen geblokt door Peer Koopmeiners.

Maikuma en Daal dichtbij de openingsgoal
Halverwege de eerste helft kwam het eerste gevaar van de thuisploeg via Seiya Maikuma. De Japanner had een knap afstandsschot in huis, waarna doelman Jonas Wendlinger de bal ternauwernood pareerde. In de rebound was ook Ro-Zangelo Daal dichtbij de openingstreffer maar zijn poging stuitte eveneens op Wendlinger.

Doelpunten voor rust
Aan de andere kant van het veld kwam Almere City vlak voor rust verassend op voorsprong. Aanvaller Baptiste Guillaume kopte raak na een voorzet van Damil Dankerlui: 0-1. Het antwoord van AZ volgende in de blessuretijd van de eerste helft. Voormalig AZ-jeugdspeler Joey Jacobs maakte een handsbal in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip: penalty. Vanaf elf meter schoot Sven Mijnans vervolgens onberispelijk de gelijkmaker binnen: 1-1.

Mijnans nogmaals trefzeker
In het tweede bedrijf duurde het niet lang voordat de thuisploeg de leiding nam. Een mooi voorzet van Maikuma bereikte Mijnans bij de tweede paal, waarna de nummer 10 van AZ de bal in één keer op de volley nam en zijn tweede doelpunt van de middag maakte. In het restant van de wedstrijd bleven de grote kansen uit en zo eindigde een vriendschappelijk duel tussen AZ en Almere City in 2-1.