Terug naar overzicht

Samenwerking AZ Voetbalschool & ADO'20

Jeugdopleiding

31.05.2024

ALKMAAR- De AZ Voetbalschool gaat samenwerken met de Heemskerkse amateurvereniging ADO'20. In het AFAS Stadion werd de overeenkomst getekend door afgevaardigden van beide clubs.

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild.

Totstandkoming samenwerking
''Het contact met AZ is een aantal jaren geleden ontstaan," vertelt Jeri Kats, lid Jeugd Technische Commissie bij ADO'20. "Dit contact liep via Dennis Zwagerman tijdens een toernooi van AZ waar ADO '20 aan deelnam. De laatste jaren hebben diverse trainers met een ADO'20-achtergrond, zoals Ivar de Boer, Dimitri Jolly en Sander Veraart, de overstap gemaakt naar AZ. Met Ivar heb ik nog altijd goed contact, wat de verbinding met AZ heeft versneld. Vervolgens zijn Ivar en ik begin dit jaar samen met Dennis Zwagerman en Edwin Reder, hoofd jeugdopleidingen bij ADO'20, om de tafel gegaan om onze samenwerking tot stand te laten komen.''

Opereren vanuit een behoeftevraagstuk
''Wat ons aanspreekt in deze samenwerking is de unieke benadering'', gaat Kats verder. ''AZ geeft aan vanuit een behoeftevraagstuk te opereren. In de regio zijn zij hier uniek in en dit sluit goed aan bij de wensen van ADO'20. Wij kunnen nu specifieke vraagstukken neerleggen die uit onze opleiding naar voren komen en daar met elkaar over sparren. Dit past bij onze visie om weer een stap omhoog te zetten als club", aldus Kats.

Zwagerman: 'Verder groeien als club'
Dennis Zwagerman, AZ-trainer en nauw betrokken bij de AZ Voetbalschool, reageert met enthousiasme op de samenwerking met de Heemskerkse voetbalvereniging. "ADO'20 is een prachtige club met zeer gemotiveerde mensen die met hun club stappen willen maken die passen bij hun ambities en doelen. Het is een prettige bijkomstigheid dat de club gelegen is tussen het AFAS Stadion en het AFAS Trainingscomplex. We zijn blij met de samenwerking en we zijn zeer benieuwd naar hoe de club zich in de komende jaren verder zal ontwikkelen''



Aanmelden
Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie over de AZ Voetbalschool? Kijk dan op AZ.nl/Voetbalschool of mail naar voetbalschool@az.nl.