Terug naar overzicht

Bijzondere actie Pavlidis bij Griekse jeugdopleiding

Laatste Nieuws

22.05.2024

THESSALONIKI- Vangelis Pavlidis was voor even terug in zijn Thessaloniki. Pavlidis groeide op in de Griekse stad en vertrok op zijn zestiende naar Duitsland. Tot op de dag van vandaag komt de topscorer van de Eredivisie echter nog heel graag terug in Thessaloniki, om familie en vrienden te bezoeken. 

Eigen jeugdopleiding
Daarnaast heeft Pavlidis samen met onder meer persoonlijke trainer Apostolis Mastranestis in Thessaloniki zijn eigen jeugdopleiding: Aineias 2020. Het duo geeft daar samen met een aantal andere trainers trainingen aan kinderen van alle leeftijden. De opleiding groeide in de afgelopen jaren van zo'n vijftig kinderen in 2020 naar ruim 180 kinderen op dit moment. Pavlidis en Mastranestis zijn op dit moment bezig met het uitbreiden van het complex. Het komende jaar wordt er hard gewerkt aan het realiseren van eigen kleedkamers, faciliteiten voor krachttrainingen en zelfs een padelbaan. 

Bijzondere actie
Pavlidis ging eerder dit jaar voor even weer terug naar zijn geboorteplaats om zich onder meer te focussen op de titel van topscorer. Tijdens deze trip verraste hij de jongste jeugdleden van de academie met zijn eigen AZ-shirtje: een bijzonder initiatief. Uiteraard kon de actie op een hoop blije gezichten van de kinderen rekenen. 

Documentaire
De spits behaalde dit seizoen uiteindelijk de titel van topscorer. Pavlidis was in de Eredivisie alleen al goed voor 29 doelpunten. Enkel Kees Kist wist in één seizoen meer doelpunten te maken voor de Alkmaarders. AZ Media volgde de spits de afgelopen maanden dan ook van dichtbij en dat is binnenkort te zien in een documentaire over het leven van Pavlidis bij ESPN.