Terug naar overzicht

Odgaard definitief naar Bologna FC

Laatste Nieuws

15.05.2024

ALKMAAR- Jens Odgaard wordt definitief overgenomen door Bologna FC 1909. De Italiaanse club bedong eerder een optie tot koop in het huurcontract van de Deense aanvaller en heeft deze nu gelicht. Odgaard maakte de tweede seizoenshelft al deel uit van I Rossoblù. 

Ook oud-AZ’ers Sam Beukema en Jesper Karlsson spelen bij Bologna. De ploeg van trainer Thiago Motta staat momenteel derde in de Serie A en door de recente 0-2 winstpartij bij Napoli is deelname aan de Champions League van volgend seizoen veiliggesteld. Een unieke prestatie: het is namelijk voor het eerst sinds zestig jaar dat de Italianen weer meedoen aan het Europese voetbalgala. 

Goals
Sinds zijn komst in de zomer van 2022 speelde Odgaard 71 officiële duels voor AZ. Hij maakte daarin veertien goals en was de aangever van acht Alkmaarse doelpunten. Het afgelopen halfjaar kwam hij acht keer binnen de lijnen bij Bologna en schreef hij twee goals achter zijn naam. Deze werden gemaakt in dezelfde week, namelijk in de wedstrijden tegen Lecce en Fiorentina van half februari.

Succes
AZ bedankt Odgaard voor zijn inzet in Alkmaar en wenst hem veel sportief succes en voorspoed bij zijn nieuwe stap.