Terug naar overzicht

Groep 5 van basisschool De Windhoek winnaar leesproject Scoor een Boek!

Laatste Nieuws

08.05.2024

ALKMAAR- De winnaar van het leesproject Scoor een Boek! 2024 is bekend. Groep 5 van basisschool De Windhoek uit Egmond-Binnen! Donderdag 25 april hebben deze kampioenen bezoek gehad van AZ mascottes Herry en Berry. Zij overhandigden de hoofdprijs, een uitje met de hele groep naar AZ.

Vanaf 4 maart zijn 1500 leerlingen van de groepen 4 en 5 van verschillende basisscholen binnen het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard in de klas begonnen met het scoren van stickers voor elk gelezen boek. Naast het lezen van boeken moesten de groepen opdrachten zien te tackelen. Met het uitvoeren en oplossen van de opdrachten verdienden ze letters. En deze letters vormden tezamen de oplossing van het woord waar AZ en de bibliotheek naar op zoek waren. Deze keer was dat RETTEKETET.

Eindopdracht
Als eindopdracht verpakten de klassen het gevonden woord in een mooi gedicht, een slogan, een kort verhaal of bijvoorbeeld een toffe rap. Uit deze inzendingen is De Windhoek als winnaar uit de bus gekomen. De nummers 1 tot en met 5 krijgen een coole voetbal van AZ en elke deelnemende groep krijgt een mooi leesboek voor in de klas!

Scoor een Boek!
AZ en Bibliotheek Kennemerwaard zetten samen hun kracht in. Met het leesproject ‘Scoor een Boek! Met het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelen zij de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om de groepen 4 en 5 van de basisscholen in de regio te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen AZ en Bibliotheek Kennemerwaard dat bereiken.

Geschiedenis leesproject
Bijna 1 op de 10 kinderen in Nederland kampt met taal- en leesproblemen. Zonder hulp staan deze kinderen over een aantal jaar met 1 - 0 achter wanneer ze de arbeidsmarkt betreden! Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen dus van groot belang. Maar hoe maak je kinderen enthousiast om (veel) te lezen? Daar draait het om in het leesproject Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen.