ALKMAAR- Tijdens het duel met FC Utrecht dat zondag op het programma staat, treedt de selectie van AZ aan in het nieuwe thuistenue voor volgend seizoen. Op het nieuwe shirt is een grafische voorstelling van Het Grote Raam uit de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar te zien. Het thuistenue is nu verkrijgbaar in de webshop én in het AZ Fancentrum!

Voor Alkmaar, door Alkmaar 
Het Grote Raam in de Grote Kerk in Alkmaar is met een breedte van zes meter en hoogte van 23 meter het grootste glas-in-lood raam dat Europa rijk is. Het Grote Raam is een geschenk voor Alkmaar door Alkmaarders. De boodschap achter het shirt is in lijn met deze gedachte. AZ is onlosmakelijk verbonden met de stad Alkmaar. AZ is trots op Alkmaar en de stad is trots op AZ. Voor Alkmaar, door Alkmaar.

Het Grote Raam
Het Grote Raam telt maar liefst 214 panelen. Elk paneel in het raam is geschonken door tal van Alkmaarders en Alkmaarse bedrijven. Het kleurenschema van het raam is als de opkomende zon boven het Noord-Hollandse landschap. Onderin licht, warm-geel en oranje van de opkomende zon met bovenin steeds koelere tinten als de lucht. Digitaal ontworpen maar uitgevoerd middels eeuwenoude technieken waarbij elk paneel uniek is. Het veranderende spel door het zonlicht van buiten zorgt ervoor dat je er urenlang naar kunt kijken.

Met dank aan
Dit unieke thuisshirt voor het seizoen 2024-2025 is tot stand gekomen mede dankzij Grote Kerk Alkmaar. Een woord van dank gaat uit naar de kunstenaar van Het Grote Raam, Fiona Tan. Vol trots draagt AZ komend seizoen haar ontwerp.