Jong AZ speelt gelijk in Eindhoven

01.03.2024

EINDHOVEN- Jong AZ heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. Nadat Ricuenio Kewal de ploeg van Leeroy Echteld in de tweede helft op voorsprong had gezet, kwamen de Eindhovenaren even later langszij. Daarmee werd het 1-1.

Jong AZ begon dominant aan de wedstrijd en had de eerste vier minuten vrijwel de hele tijd de bal in het bezit. Dat leverde een schotkans voor Loek Postma op, maar zijn poging uit de tweede lijn werd met moeite gepakt door doelman Jorn Brondeel.

Paal
Het was voornamelijk Jong AZ dat de bal had en dat zou nog een paar kansen opleveren. Na 21 minuten spelen was het Gonçalo Esteves die opstoomde. De verdediger zag ruimte en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied gevaarlijk uit, maar Brondeel kon zijn inzet op de paal tikken. Aan de andere kant kwam FC Eindhoven ook dichtbij, maar een inzet van Ozan Kökçü verdween in het zijnet.

Kansen
Met een halfuur op de klok gaf Ro-Zangelo Daal een panna aan zijn tegenstander, waarmee hij ruimte creëerde voor een schot. De poging van de aanvaller ging maar nét over en even later pakte Brondeel een laag schot van hem uit de hoek. Dave Kwakman kreeg misschien nog wel de grootste kans van de eerste helft, maar van dichtbij schoot hij langs de verkeerde kant van de paal. Met 0-0 gingen we de rust in.

Kewal
De tweede helft begon met een kans voor Kwakman, maar zijn schot zeilde over. Aan de andere kant ging een schot van Justin Ogenia uit de draai maar nét naast. Na 57 minuten spelen zagen we dan het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een uittrap van Rome-Jayden Owusu-Oduro werd door Nick Koster goed doorgespeeld op Ricuenio Kewal. Hij wist er wel raad mee en schoot de bal in het doel!

Gelijkmaker
FC Eindhoven reageerde bijna direct, maar Dyon Dorenbosch kopte tegen de paal. Even later kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Ozan Kökçü kwam vrij voor het doel van Owusu-Oduro te staan en zette zijn ploeg op 1-1. Daarop ging FC Eindhoven op zoek naar nog een treffer, maar op een kobal van Mart Lieder na die net over het doel heen ging kwam het niet tot grote kansen. Een schot van Jayen Gerold verdween naast en daarmee eindigde de wedstrijd in 1-1.