Terug naar overzicht

Jeugdspeler Roede tekent eerste contract

Jeugdopleiding

26.06.2024

ALKMAAR- Melle Roede heeft woensdag zijn eerste contract bij AZ getekend. In het AFAS Stadion zette de achttienjarige middenvelder zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2025, met een optie tot verlenging voor een jaar.

Roede sloot al in het seizoen 2017-2018 aan bij de AZ Jeugdopleiding. Destijds kwam hij over van amateurvereniging AFC' 34 uit Alkmaar. De buitenspeler begon bij AZ in de Onder 12-selectie, waarna hij de opvolgende elftallen van de AZ Jeugdopleiding succesvol doorliep. Het afgelopen seizoen kwam Roede uit voor AZ Onder 17.


Roede in actie tegen Ajax.

Arapongas International Cup
De in Broek op Langedijk geboren aanvaller maakte het afgelopen seizoen niet alleen speelminuten in competitieverband. Zo was Roede met AZ Onder 17 ook actief op de Arapongas International Cup in Brazilië, waar zij het opnamen tegen onder andere Club Athletico Paranaense, Laranja Mecânica en ADAP Galo Maringá FC.


AZ Onder 17 op de Arapongas International Cup in Brazilië.

Roede: 'Heel blij'
Woensdagochtend was het dan zover. Een bijzonder moment voor Roede, die niet alleen zijn eerste contract kon vieren, maar ook zijn achttiende verjaardag. Ten overstaan van zijn familie en vrienden zette hij zijn handtekening onder de verbintenis. "Ik ben heel blij dat ik een contract heb kunnen tekenen bij AZ, en dat ook nog op mijn verjaardag," vertelt Roede.

Zoveel mogelijk minuten maken
"Ik heb nu acht seizoenen hier gespeeld, waarin ik veel mooie dingen heb meegemaakt. Ook minder leuke dingen, maar dat hoort er allemaal bij. Ik denk dat ik me goed ontwikkeld heb, waardoor ik nu mijn eerste contract bemachtigd heb. Ik ga nu in de Onder 19 spelen. Daar ga ik er alles aan doen om zoveel mogelijk minuten te maken, en daarna doorstromen richting het betaald voetbal en de Youth League. Dat zou heel gaaf zijn."Paul Brandenburg: 'Enorm waardevol'
Ook Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is blij dat hij Roede heeft vastgelegd: "Melle is een technisch vaardige middenvelder die uitblinkt in het bespelen van ruimtes achter de laatste lijn. Hij loopt vanuit het middenveld continu diep. Hij herkent ruimtes en hij is in staat om met zijn kwaliteiten medespelers voor de goal te zetten, maar ook om zelf doelpunten te maken. Ik denk dat die combinatie enorm waardevol is om door te ontwikkelen tot het betaald voetbal. Dankzij die combinatie van kwaliteiten en het feit dat hij topsport hoog in het vaandel heeft staan, wacht hem een mooie toekomst en wij zijn blij dat we daar een rol in spelen."