Terug naar overzicht

Jeugdtrainer Wiener tekent voor drie jaar bij AZ

Jeugdopleiding

20.06.2024

ZAANSTAD- AZ contracteerde donderdagmiddag een nieuwe trainer voor de AZ Jeugdopleiding. Nathan Wiener komt over van FC Utrecht en zal komend seizoen de eindverantwoordelijke worden voor AZ Onder 14. “We zijn heel blij dat we met elkaar in zee gaan”, aldus hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg.

Liefhebber van opleiden
Wiener heeft ruim vijftien jaar ervaring in de voetballerij. Zo werkte de trainer tien jaar voor AFC Amsterdam en was hij de afgelopen zeven jaar werkzaam voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. “Ik ben al jaren voetbaltrainer en dat doe ik met heel veel plezier. Het is heel mooi om persoonlijke groei te zien en te stimuleren bij kinderen.” De nieuwe trainer van AZ Onder 14 denkt vooral over dat onderwerp veel te kunnen leren bij AZ. “Er is een heel duidelijke filosofie. Dat komt tot uitdrukking in het werkplan en ook binnen de manier waarop mensen samenwerken. Die duidelijke filosofie zorgt voor rust, wat de ontwikkeling van kinderen ten goede komt. Daar kan ik mij mee identificeren”, aldus Wiener.

Enorme meerwaarde
Hoofd Jeugdopleiding Brandenburg is eveneens blij met de komst van de oefenmeester. “De afgelopen jaren heeft hij laten zien een enorme meerwaarde te zijn voor het jeugdvoetbal. Hij beschikt over veel kennis met betrekking tot de onderbouw. In combinatie met ons unieke programma, denk ik dat wij goed bij elkaar passen.” Wiener tekent voor drie jaar bij de Alkmaarders: een blijk van vertrouwen. “Daaruit laat AZ blijken dat zijn kwaliteit wordt erkend en laat Wiener zien op een duurzame basis onderdeel te willen uitmaken van ons project”, sluit Brandenburg af.

Toekomstplannen
Wiener tekent dus een contract voor drie jaar en kan niet wachten om te beginnen. “Ik denk het een en ander te weten van de AZ-filosofie, maar wil echt alles tot in detail kennen.” De trainer zal echter wel nog even geduld moeten hebben tot de eerste echte competitiewedstrijden. Deze beginnen namelijk pas weer begin september. Tot die tijd zal Wiener zich volop voorbereiden op het nieuwe voetbalseizoen met AZ Onder 14.  

Foto's: Ed van de Pol