Terug naar overzicht

Zoet versterkt AZ-selectie

AZ 1

15.07.2024

ALKMAAR- Jeroen Zoet is per direct AZ’er. De doelman tekent in Alkmaar een contract tot medio 2027. Zoet komt transfervrij over van het Italiaanse Spezia Calcio.

Voor de 33-jarige sluitpost betekent deze transfer naar AZ een terugkeer in de Eredivisie. De geboren Veendammer speelde in het verleden al 277 wedstrijden in de Eredivisie en kwam uit voor PSV, RKC Waalwijk en FC Utrecht. Zoet kende succesvolle jaren in Eindhoven, waar hij drie keer landskampioen werd en twee keer de Johan Cruijff Schaal pakte. In 2020 maakte Zoet, die elf interlands achter zijn naam heeft staan, de overstap naar het Italiaanse Spezia Calcio. Het afgelopen seizoen stond hij 25 keer tussen de palen in de Serie B.

Zoet: ‘Veel voldoening’
Zoet kijkt uit naar zijn rentree in Nederland: “Ik ben goed ontvangen bij AZ. De trainer heb ik in een eerder stadium al gesproken en vandaag ben ik op het prachtige trainingscomplex geweest. Daar sprak ik alvast kort met Bruno en Jordy voordat zij moesten trainen, met wie ik nog samen heb gespeeld bij Oranje. En verder zijn er natuurlijk veel jonge jongens. Ik heb veel zin in mijn nieuwe sportieve uitdaging.” Ook blikt de doelman terug op zijn bijzondere periode in Italië: “Ik heb een ongelofelijk mooie tijd gehad in Italië. Hoewel ik er sportief andere dingen van had verwacht, heb ik er toch veel voldoening uit gehaald. Mijn zoon is daar geboren. Dus dat zal altijd bijzonder blijven.” Tot slot laat Zoet weten te genieten van het tekenmoment: “Het is bijzonder voor mij, om in het bijzijn van mijn gezin dit moment te kunnen delen en beleven. AZ is een mooie, grote en professionele club. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan.”

 

Huiberts: ‘Eén van de redenen’
“De ervaring van Jeroen is één van de redenen”, laat Directeur Voetbalzaken Max Huiberts weten over het aantrekken van Zoet, die bijna vierhonderd wedstrijden in het betaald voetbal heeft gespeeld. “Maarten Martens heeft vorige week uitgesproken hoe de keeperssituatie is. Na het vertrek van Maty krijgt Rome-Jayden de kans als eerste doelman. Daar hebben we veel vertrouwen in met elkaar. Het is prettig om Jeroen daarachter te hebben, een doelman die alles in zijn carrière al heeft meegemaakt. Op 33-jarige leeftijd is hij bovendien nog topfit en wil hij graag van waarde zijn in de rol zoals die met elkaar besproken is. Jeroen staat iedere dag op het veld om beter te worden en hij is gretig om zijn ambities na te jagen. Hij gaat in zijn rol de concurrentie scherp houden en proberen elkaar sterker te maken”, aldus Huiberts.