Oefenduel FC Utrecht - AZ Vrouwen eindigt in gelijkspel

AZ Vrouwen

11.07.2024

UTRECHT- De AZ Vrouwen speelden vrijdagmiddag gelijk op bezoek bij FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde de oefenwedstrijd in 2-2. Aan Alkmaarse zijde kwamen de doelpunten op naam van Robin Blom en Camie Mol.

AZ en FC Utrecht kwamen vorig seizoen maar liefst vier keer tegen elkaar uit. Twee officiële competitieduels eindigden in een gelijkspel en beide ploegen wonnen één van de twee vriendschappelijke duels. Bij de Alkmaarse ploeg zagen we deze zomer al drie versterkingen met speelsters Fieke Kroese, Kaelyn Thomas en Jasmijn van Uden. Laatstgenoemde ontbrak, net als Karlijn Woons, vanwege deelname aan het EK Onder 19 in Litouwen.

Voorsprong AZ
De ploeg van AZ-trainer Wouter de Vogel begon goed aan het duel. Zo opende Robin Blom de score na iets minder dan een half uur spelen: 0-1. In de tweede helft slaagden de Alkmaarders erin de voorsprong te verdubbelen. Vleugelverdedigster Camie Mol maakte namelijk de 0-2.

FC Utrecht terug in de wedstrijd
De Domstedelingen kwamen echter terug in de wedstrijd. In de 75e minuut kwam de aansluitingstreffer van Puck Byrman. De bezoekers uit Alkmaar leken vervolgens een 1-2 overwinning over de streep te trekken, maar in de slotfase van het duel werd het alsnog gelijk via FC Utrecht-aanvalster Nurija van Schoonhoven. Hiermee eindigde het duel na negentig minuten spelen in 2-2.

FC Utrecht Vrouwen - AZ Vrouwen 2-2
Vriendschappelijk duel

Selectie AZ Vrouwen:
Netty Booms, Camie Mol, Djoeke de Ridder, Ginia Caprino, Pleun Groot, Maudy Stoop, Robin Blom, Desiree van Lunteren, Isa Colin, Kaelyn Thomas, Manique de Vette, Mirte van Bentum, Bo op de Weegh, Fieke Kroese, Ilvy Zijp.

Scoreverloop: 23. Blom 0-1, 67. Mol 0-2, 75. Puck Byrman 2-1, 90. Nurija van Schoonhoven 2-2.