Terug naar overzicht

Kaptein en AZ slaan handen ineen

AZ Vrouwen

24.07.2024

ALKMAAR- AZ en Kaptein slaan de handen ineen en sluiten een driejarige verbintenis. Vanaf dit seizoen zal ‘Echte Boter’ te zien zijn op de shirts van de AZ Vrouwen. Kaptein schaart zich hiermee achter de ambitie om de vrouwenafdeling van AZ terug te brengen naar het landelijke topniveau waar het ooit stond.

Kaptein is toonaangevend als het gaat om boter en kaas. Met hun productlijnen Echte Boter en Echte Smeerkaas hebben ze de afgelopen jaren de Nederlandse supermarkten veroverd. Maar het succes van Kaptein gaat verder dan onze landsgrenzen alleen: de boter- en kaasproducent opereert momenteel namelijk in meer dan vijftig landen.

Verbinding met de regio
Het bedrijf is gevestigd op een steenworp afstand van het AFAS Stadion en sinds jaar en dag betrokken bij het Business Netwerk van AZ. Toch krijgt de samenwerking tussen AZ en Kaptein met deze verbintenis een compleet nieuwe boost. Kaptein is een familiebedrijf pur sang en wordt sinds 2008 gerund door Mireille Kaptein. Voor haar vormt de herintrede van het vrouwenvoetbal bij AZ, het perfecte moment om de samenwerking te intensiveren. 

Kaptein
“Kaptein is écht trots om, vanaf de zijlijn, deel uit te maken van zo’n enthousiaste groep die er vol voor gaat en met elkaar streeft naar succes,” aldus Mireille Kaptein, directeur van familiebedrijf Kaptein uit Heiloo. “Met een duidelijke eigen visie en doorzettingsvermogen, maar vooral met een goed team om je heen kun je heel succesvol zijn. Anno 2024 kun je niet meer om de AZ Vrouwen heen en verdienen zij ook het support om verdere stappen te maken richting de toekomst. Juist daarom heeft Kaptein gekozen voor de vrouwenselectie van AZ. Wij kijken uit naar een seizoen vol spannende wedstrijden en prachtige momenten!”

Van der Gragt 
Technisch Manager Stefanie van der Gragt is erg blij met het vertrouwen van Kaptein. “Wij zijn erg verheugd om een regionale grootmacht als Kaptein aan ons te mogen binden. Als kaasstad is het natuurlijk mooi om zo’n connectie aan de club toe te voegen. We zijn daarnaast heel blij met Mireille als ambassadeur voor het vrouwenvoetbal en het vertrouwen dat zij in ons uitspreekt.”