Terug naar overzicht

Dani de Wit gaat nieuw avontuur aan

AZ 1

03.07.2024

ALKMAAR- De wegen van AZ en Dani de Wit zijn officieel gescheiden. Het contract van de middenvelder liep af in Alkmaar, waardoor hij nu transfervrij de overstap maakt naar het Duitse VfL Bochum.

De Wit kwam in de zomer van 2019 over van Ajax en speelde in totaal vijf seizoenen in het AFAS Stadion. De in Hoorn geboren middenvelder wist in zijn tijd bij AZ uit te groeien tot publiekslieveling en steunpilaar op het middenveld. Met zijn doelpunten, onverzettelijkheid en uithoudingsvermogen was De Wit met regelmaat van grote waarde voor de Alkmaarders.

De Wit speelde voor AZ in totaal tot 188 wedstrijden, waarin hij goed was voor 46 doelpunten en 21 assists. Ook kwalificeerde AZ zich met De Wit in de gelederen de afgelopen vijf seizoenen steevast voor Europees voetbal, en wist het in het seizoen 2022-2023 de halve finale van de Conference League te bereiken.

Bedankt, Dani!
Namens iedereen binnen AZ wensen wij Dani veel succes in het verdere verloop van zijn carrière en bedanken wij hem voor zijn bewezen diensten in Alkmaar.