Terug naar overzicht

AZ dichtbij volledige realisatie stadionomloop

Laatste Nieuws

26.07.2024

ALKMAAR- AZ komt steeds dichter bij de volledige realisatie van de stadionomloop. Nadat eerder alle keerwanden waren geplaatst en de horecapunten buiten het stadion een upgrade hadden gekregen, zijn nu ook de toegangshekken tussen de keerwanden geplaatst. Dit geheel zal leiden tot een ruimere omloop en meer comfort voor de bezoekers. Daarbij heeft de Supportersvereniging AZ een extra donatie gedaan van €10.000,- voor de aankleding van de omloop. Voor de start van de Eredivisie wordt het stadion voorzien van de nieuwe tourniquets bij de ingangen van de Molenaar- en Van der Bentribune.

In fase 1 van de omloop werden de horecapunten buiten het stadion voorzien van een upgrade. De kraampjes kregen meer een AZ-uitstraling en bieden supporters de mogelijkheid om voorafgaand aan thuiswedstrijden te genieten van een hapje en een drankje met medesupporters. 

Keerwand met glazen wanden
In fase 2 van de omloop werden afgelopen seizoen, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, de bevestigingen voor de afscheidingen op de keerwanden geplaatst. Vervolgens is ook de installatie van deze glazen en kunststof-afscheidingen voltooid.

Toegangshekken en tourniquets
Ook de afgelopen periode is er hard doorgewerkt aan de stadionomloop. Zo zijn er hekken geplaatst en is de bedrading gelegd. In de laatste fase van de verbouwing worden de nieuwe tourniquets geplaatst. Hiermee wordt de toegang tot het AFAS Stadion comfortabeler en zal dit tot een snellere doorstroom leiden, zo is de verwachting.



Verbouwing Kees Kist en George Kessler Lounge
Niet alleen de buitenkant van het stadion heeft een make-over gehad. Ook is er in het hoofdgebouw zelf veel verbouwd. Zo zijn de Kees Kist Lounge en George Kessler Lounge volledig gerenoveerd. Beide lounges hebben een moderne uitstraling gekregen, zodat bezoekers comfortabel en in stijl kunnen genieten van volop gezelligheid. Aansluitend kent ook het Grand Café van Gaal een nieuwe lunchkaart om een koffieafspraak, lunch met vrienden of zakelijke meeting nog prettiger te maken.



Donaties

AZ bedankt de supporters nogmaals voor de donaties en hoopt op deze wijze meer duidelijkheid te hebben verschaft over het traject. Zo werken wij samen om de stadionervaring van de supporters verder te verbeteren.