AZ Vrouwen lijden oefennederlaag tegen 1. FC Köln

AZ Vrouwen

22.07.2024

ZEELAND- De AZ Vrouwen leden afgelopen zondagmiddag een oefennederlaag tegen 1. FC Köln. Op Sportpark De Bundel eindigde de confrontatie met de Duitse tegenstander na negentig minuten spelen in 2-5. Camie Mol en Bo op de Weegh namen de Alkmaarse doelpunten voor hun rekening.

Voor de selectie van AZ-trainer Wouter de Vogel was het duel met 1. FC Köln de derde voorbereidingswedstrijd van het seizoen. Zo namen de Alkmaarders het eerder op tegen het Duitse SGS Essen 19/68 en FC Utrecht.

Vroege achterstand
Op het sportcomplex van R.K.S.V. Festilent keken de AZ Vrouwen al vroeg tegen een achterstand aan. De wedstrijd was namelijk slechts vier minuten oud toen 1. FC Köln de score opende door een doelpunt van Nicole Billa: 0-1. Kort daarna waren de Keulenaren opnieuw trefzeker via Vanessa Leimenstoll. Voor de rust liepen de bezoekers uit naar 0-3 met Celina Degen als doelpuntenmaakster.

Opnieuw een goal van Mol
Ondanks een ruime achterstand begonnen de Alkmaarders goed aan de tweede helft en was Mol, die vorige week ook al scoorde tegen FC Utrecht, verantwoordelijk voor de 1-3. Een comeback zat er helaas niet in voor AZ, want Alena Bienz zorgde tien minuten later voor de 1-4. De thuisploeg deed nog wel iets terug met een goal van vleugelaanvalster Op de Weegh: 2-4. In de slotfase zou er nog één doelpunt vallen. Anna-Lena bepaalde de eindstand op 2-5.

AZ Vrouwen - 1.FC Köln 2-5 (0-3)
Vriendschappelijk duel

Selectie AZ Vrouwen: Netty Booms, Camie Mol, Djoeke de Ridder, Ginia Caprino, Pleun Groot, Maudy Stoop, Robin Blom, Desiree van Lunteren, Isa Colin, Kaelyn Thomas, Manique de Vette, Mirte van Bentum, Bo op de Weegh, Fieke Kroese, Ilvy Zijp.

Scoreverloop: 4. Billa 0-1, 11. Leimenstoll 0-2, 23. Degen 0-3, 46. Mol 1-3, 54. Bienz 1-4, 69. Op de Weegh 2-4, 84. Stolze 2-5.

Seizoenkaart AZ Vrouwen
Wil jij geen wedstrijd missen? Bestel nu hier je seizoenkaart voor het komende seizoen van de AZ Vrouwen!