Terug naar overzicht

AZ G-voetbalevenement 2024

Foundation

19.07.2024

ZAANSTAD- AZ organiseerde vrijdagavond een G-voetbalevenement. Op het AFAS Trainingscomplex werd het allereerste AZ G-team gehuldigd, waarna maar liefst 71 G-voetballers aanwezig waren om deel te nemen aan allerlei verschillende voetbaloefeningen onder begeleiding van Stichting Sport-Z. Gedurende het evenement zagen we tevreden gezichten, trotse vrienden en familie langs de lijn, veel inzet op het veld en ontzettend veel plezier.

Afgelopen seizoen was het eerste jaar van het G-voetbal bij AZ. Het elftal speelde in totaal elf wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie. Dit is een competitie voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een handicap.

Huldiging G-team seizoen 2023-2024
De avond werd afgetrapt met een prachtige huldiging voor het AZ G-team dat in het seizoen 2023-2024 deelnam aan de Bijzondere Eredivisie. De ploeg van trainers Daan van Putten en José Molenaar kende een mooi seizoen met goede resultaten, veel doelpunten, geweldig samenspel, vrolijke gezichten en bovenal veel plezier.



Warming-up
Na de huldiging werden alle deelnemers opgesplitst in twee groepen, waarna ze onder begeleiding van Stichting Sport-Z begonnen aan de warming-up. Hierbij kwamen allerlei verschillende bewegingsvormen aan bod. Zo zagen we de deelnemers bijvoorbeeld hakken naar de billen brengen, de knieën heffen en sprintoefeningen doen.



Activiteiten in kleine groepen
Toen de G-voetballers eenmaal warm waren, stonden ze te popelen om nu echt te beginnen. De spelers werden opgedeeld in meerdere kleinere groepen en namen vervolgens deel aan een tiental verschillende mini-games.

Latjetrap, raak de grote bal en 1-tegen-1
De mini-games waren zeer gevarieerd en werden door de G-voetballers met gejuich ontvangen. Op het hoofdveld van het AFAS Trainingscomplex zagen we onder andere schietactiviteiten waarbij spelers de bal op de lat moesten schieten, door een hoepel of tegen een reuzebal.



Dribbel cursus of een partijtje met Herry en Berry
Op een ander gedeelte van het veld was Jong AZ Vrouwen-speelster Ina Booms aanwezig om verschillende dribbeloefeningen uit te voeren en de deelnemers een aantal fraaie schijnbewegingen te leren. Deze nieuwe vaardigheden konden de spelers vervolgens laten zien in een partijtje met mascottes Herry en Berry.

Einde van een mooie avond
Na veel inzet, fraaie acties, mooie doelpunten en goed samenspel, kwam er een einde aan deze dag vol genot en mogen de G-voetballers vol trots terugkijken op hun deelname aan deze speciale dag!



AZ Foundation
Het AZ G-team is een maatschappelijk project van de AZ Foundation.