Terug naar overzicht

AZ en Intal verlengen met elkaar: vertrouwde samenwerking

Laatste Nieuws

25.07.2024

ALKMAAR- De samenwerking tussen AZ en Intal wordt per direct met nog eens drie jaar verlengd. Sinds 2021 zijn Intal en AZ Alkmaar onlosmakelijk met elkaar verbonden en met de verlenging van het partnership wordt de plezierige samenwerking tussen beide partijen onderstreept.

Intal is ontwikkelaar en producent van innovatieve circulaire aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen. De basis van hun aanbod wordt gevormd door de Intal-profielseries. Wat Intal uniek maakt, is dat zij alle onderdelen van het productieproces zelfstandig uitvoeren. Het bedrijf fungeert zowel als systeemhuis en gevelbouwer van aluminium kozijnen en vliesgevels.

Schipper: 'Verbinding door cultuur'
“We zijn heel erg trots op ons partnerschap met AZ”, zegt Rudy Schipper, oprichter en algemeen directeur van Intal. “De cultuur van de club, hun werkwijze en heldere visie sluiten perfect aan bij de waarden van Intal. Het uitdagen van de gevestigde orde door anders te denken en te handelen, en het vertrouwen in opleiden, zijn aspecten waarin wij onszelf herkennen. Dagelijks streven we naar verbetering om onze doelen en dromen van de lange termijn te behalen. Dit weerspiegelt onze wederzijdse mentaliteit.”

Een logische verlenging
De afgelopen jaren heeft Intal, dankzij een innovatief beleid, een sterke positie verworven als een van de vooraanstaande bedrijven in aluminium kozijnen en vliesgevels. “Door te focussen op ontwikkeling en creativiteit zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende gevelbouwer in Nederland. Het partnerschap met AZ voelde de afgelopen jaren natuurlijk aan en heeft een positieve bijdrage in het verwezenlijken van onze ambitieuze doelen."

Bijzondere kerstbomenacties
In de afgelopen jaren hebben AZ en Intal een aantal succesvolle acties georganiseerd. Deze initiatieven zijn een bewijs van de gezamenlijke inzet om niet alleen binnen het werkveld, maar ook daarbuiten, een positieve impact te hebben. Zo dragen de kerstbomenacties, de drive-in bioscoop en initiatieven richting diverse goede doelen bij aan het saamhorigheidsgevoel onder onze medewerkers en de supporters van AZ. Het zijn bijzondere acties die veel oog hebben voor het maatschappelijke aspect.

Koster: 'Een bron van inspiratie'
“Intal heeft zich door creativiteit en inventiviteit opgewerkt tot een topbedrijf in hun sector”, zegt Michael Koster, Commercieel Directeur van AZ. “Dat is een bewonderenswaardige en inspirerende prestatie. Kwaliteit komt altijd bovendrijven, en dat is precies waar Intal voor staat. Wij twijfelden dan ook geen moment om deze samenwerking voort te zetten.”

Met deze vernieuwde visie en samenwerking onderstrepen AZ en Intal hun gedeelde ambitie om door middel van innovatie en kwaliteit de toekomst vorm te geven. Beide partijen gaan een verbintenis aan tot medio 2027.