AZ boekt ruime overwinning op Excelsior

AZ 1

13.07.2024

EPE- In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft AZ een ruime overwinning geboekt op Excelsior. Op de laatste dag van het trainingskamp werden de Rotterdammers met 8-0 verslagen.

Nadat eerder in de voorbereiding ook al overtuigend werd gewonnen van AEK Athene (6-0) en FC Nordsjælland (6-1), heeft nu dus ook de derde wedstrijd een winstpartij opgeleverd, waarmee de Alkmaarse selectie met een positief gevoel terug zal reizen richting Noord-Holland.

Sterk begin AZ
Direct na het startschot van scheidsrechter Martijn Vos, schoten de Alkmaarders uit de startblokken. Binnen de minuut was het al raak, toen Ibrahim Sadiq de score opende met een knap schot uit de draai. Na goed voorbereidend werk van Sven Mijnans die door de lucht werd bereikt door Bruno Martins Indi.

Het was dus AZ dat de dienst uitmaakte in de beginfase. Door fel en hoog druk te zetten kwamen de bezoekers uit Rotterdam niet of nauwelijks van hun helft af. Al in de zesde minuut betaalde dit zich uit in een tweede Alkmaarse goal. Nadat David Møller Wolfe in het strafschopgebied werd neergehaald, was het Myron van Brederode die vanaf 11 meter koel bleef en de 2-0 op het bord zette.

Even later vond ook Peer Koopmeiners het net. Zijn vrije trap belandde via het net en de rug van doelman Pascal Kuijper in het net. Nadat ook Ernest Poku de Rotterdamse sluitpost wist te verschalken, gingen de Alkmaarders rusten met een 4-0 voorsprong.

Tweede helft
Na de rust ging AZ verder waar het mee begonnen was. Na een klein uur spelen maakte Poku zijn tweede van de middag: 5-0. Met een aantal verse krachten binnen de lijnen liepen de mannen van hoofdtrainer Maarten Martens nog verder uit.

Lequincio Zeefuik wist met een lage finish eveneens het net te vinden, waarmee een zesde Alkmaarse goal kon worden genoteerd. Niet lang daarna werd Excelsior enigszins dreigend voor het doel van Hobie Verhulst. Een schot van Jacky Donkor werd gepareerd door de doelman van AZ, waarna AZ met een counter vlug de andere kant wist te vinden. Een aanval over de rechterflank via Jayden Addai en Denso Kasius kon worden binnengetikt door wederom Zeefuik. Het slotakkoord werd gegeven door Riechedly Bazoer, die vlak voor tijd met een afstandschot de eindstand bepaalde: 8-0.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - EXCELSIOR | 8-0 (4-0)
Oefenwedstrijd

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro (62. Hobie Verhulst); Seiya Maikuma (46. Denso Kasius), Alexandre Penetra (62. Wouter Goes), Bruno Martins Indi (62. Maxim Dekker), David Møller Wolfe (62. Lewis Schouten); Peer Koopmeiners (62. Enoch Mastoras), Jordy Clasie (62. Riechedly Bazoer), Sven Mijnans (62. Zico Buurmeester); Ibrahim Sadiq (62. Jayden Addai), Ernest Poku (62. Lequincio Zeefuik), Myron van Brederode (46. Mayckel Lahdo).

Opstelling Excelsior: Pascal Kuijper, José de Almeida Reis, Casper Widell, Siem de Moes, Arthur Zagre; Noah Naujoks, Joshua Eijgenraam, Daan Huisman; Oscar Uddenäs, Nesto Groen, Mike van Duinen.

Scoreverloop: 1. Sadiq 1-0, 7. Van Brederode 2-0, 27. Koopmeiners 3-0, 37. Poku 4-0, 57. Poku 5-0, 67. Zeefuik 6-0, 81. Zeefuik 7-0, 85. Bazoer 8-0.