Goal van de Maand Januari | De genomineerden

06.02.2024

ALKMAAR- Nieuw jaar, nieuwe kansen! De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op en in die maand werden weer een aantal fraaie goals gemaakt. Wie legt er beslag op de eerste Unibet Goal van de Maand-trofee in 2024? De vijf genomineerden.

Myron van Brederode | AZ - Quick Boys
In de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen Quick Boys was het in de verlenging Van Brederode die met een goede solo drie verdedigers het bos instuurde en vervolgens goed binnenschoot.

Sven Mijnans | AZ - PEC Zwolle
Januari was ook de maand waarin Mijnans terugkeerde op het veld. De middenvelder maakte tegen PEC Zwolle zijn comeback en was daarbij direct trefzeker. Uit een corner controleerde hij de bal heel knap om vervolgens met een halve volley de gelijkmaker tegen de touwen te schieten.

Mexx Meerdink | Jong AZ - FC Dordrecht
Tegen FC Dordrecht gaf Jong AZ een voetbalshow weg. Het was de laatste wedstrijd als Jong AZ-hoofdtrainer van Jan Sierksma. Na een schitterende aanval was in de 44e minuut Meerdink het eindstation. De spits haalde met links heerlijk uit voor de tussentijdse 3-0.

Ernest Poku | FC Groningen - Jong AZ
In Groningen kwam Jong AZ knap op voorsprong. Na een corner counterde AZ snel en kreeg Kees Smit de bal bij Poku. De aanvaller leek in een lastige situatie terecht te komen, maar had een briljante actie in huis om uiteindelijk in de korte hoek raak te schieten.

Vangelis Pavlidis | sc Heerenveen - AZ
Een klassiek geval van dat je niet kunt kiezen of de assist nou mooier is of het doelpunt. Tegen Heerenveen gaf Denso Kasius een briljante voorzet op Pavlidis. De Griek bleef voor het doel rustig en kopte de bal over Andries Noppert heen voor alweer zijn twintigste Eredivisie-goal van het seizoen.