Wie, Wat, Waar: Voormalig-AZ'ers in het buitenland

27.08.2024

ALKMAAR- In Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ'ers in het buitenland. Met deze week Vangelis Pavlidis, Yusuf Barasi en Aron Jóhannsson.

Sterke start Pavlidis
Vorig weekend maakte Vangelis Pavlidis zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. Afgelopen weekend wist de Griekse spits ook zijn eerste assist in dienst van Benfica achter zijn naam te schrijven. De Adelaars speelden hun derde wedstrijd van het seizoen voor eigen supporters tegen CF Estrela da Amadora en hielden met een 1-0 overwinning de drie punten in Lissabon. De Griekse spits staat nu op één goal en één assist na drie officiële wedstrijden in de Liga Portugal.

Cruciale aansluitingstreffer
Yusuf Barasi verruilde in de zomer van 2023 AZ voor het Turkse Adana Demirspor. In het duel met Kasimpasa, dat afgelopen zondag werd afgewerkt, keek Adana tegen een 2-0 achterstand aan toen Barasi in de 65e minuut de aansluitingstreffer maakte. Dit bleek een belangrijke goal. In blessuretijd wisten zij namelijk ook nog de gelijkmaker binnen te schieten. Hierdoor hield Adana mede dankzij de goal van Barasi een punt over aan de wedstrijd.

Overwinning in IJsland
In 2013 hield Aron Jóhannsson met AZ de KNVB Beker omhoog. Na avonturen in Duitsland, Zweden en Polen speelt de Amerikaan tegenwoordig voor het IJslandse Valur Reykjavík, waarmee hij in 2023 de IJslandse League Cup won. Op dit moment is hun seizoen bijna afgelopen, Valur staat derde met nog twee wedstrijden op het programma. Afgelopen speelronde namen zij het op tegen Vestri. Mede door een assist van Jóhannsson wisten zij het duel met 3-1 over de streep te trekken.